• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Dicle Edaş ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede: 2 yaralı 10 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dicle Elektrik ekipleri, kaçak elektrik kontrollerine jandarma ekipleri ile gittiği Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal Damlacık ve Ceylan mahallerinde arbede yaşandı.

Kaçak elektrik kontrolü yapan Enerji Kayıpları Kontrol birimi çalışanları, konutlarda kayıt dışı tüketim yapıldığını belirleyince, bazı mahalle sakinleri çalışmaları engellemek istedi. Bunun üzerine gerilim artınca bazı kişiler taşlarla görevlilere ve onları taşıyan araçlara saldırdı.

Atılan taşlar yüzünden bir çalışan kafasından, diğeri ise kırılan camlar nedeniyle elinden yaralanırken, birçok araçta hasar meydana geldi.

Olay yerinde hazır bulunan jandarma ekipleri, 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Elektrik şirketi ile vatandaşlar sık sık karşı karşıya geliyor  

Geçen hafta da Şanlıurfa’nın merkez Eyyubiye ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesinde kaçak taraması yapan Enerji Kayıpları Kontrol birimi ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşanmıştı. Olaylarda 2 Dicle Elektrik çalışanı yaralanmış olayların daha fazla büyümesini jandarma önlemişti.

Diğer olay ise Mardin’in Midyat ilçesinde yaşandı. Daha önce kaçak elektrik kullanmaktan dolayı hakkında yasal işlem yapılan bir şahıs, Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışan ekipleri görünce akrabalarına haber verdi.

Akrabaları ile birlikte burada çalışan görevlilere saldıran şahıslar, yaşanan arbede sırasında bir Dicle Elektrik çalışanını bacağından ısırarak yaraladı.

Olayla ilgili soruşturma başlattıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir