• DOLAR 32.485
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2478.449
  • ...
İşgale de yaptırımlara da karşıyız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında kurmaylarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği 1 saatlik telefon görüşmesinin detaylarını aktardı. Toplantıda "denge politikasını" sürdürmekte kararlı olduklarının mesajını veren Erdoğan, "İşgale de, yaptırıma da karşıyız" değerlendirmesinde bulundu.

İşgali doğru bulmuyoruz!

Putin'e 'işgali doğru bulmadıkları' mesajını ilettiğini belirten Erdoğan, "NATO'nun Rusya'nın toprak bütünlüğüne karşı kararlarına destek vermeyeceklerini" de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Pazar günü Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaklaşık 1 saat süren telefon görüşmesi ve taraflarla ilgili yürüttüğü telefon diplomasisi konusunda, parti yönetimine bilgi verdi.

Bu Nazi anlayışıdır!

BBC Türkçe'nin AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkeleri ve ABD'nin Rusya'ya kültür sanat alanında uyguladığı yaptırımlara sert tepki gösterdi.

Bolşoy Balesi'nin gösterim iptalleri, orkestra şeflerinin sözleşmelerinin iptal edilmesi, Dostoyevski'nin de aralarında bulunduğu Rus edebiyatının tanınmış isimlerinin eserlerinin müfredatlardan çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, "Bu, Nazi anlayışıdır. O dönem yaşananlardan hiç mi ders alınmadı? Savaşı durdurmak için bazı çabalar ortaya konur ama işadamına, sanatçıya böyle tutum alamazsın" görüşünü dile getirdi.

Kısa sürede ümitli değilim!

Putin'i tekrar Türkiye'ye davet ettiğini anlatan Erdoğan, Ankara veya İstanbul'da bir zirve de önerdiğini ifade etti. Ancak, kısa vadede barış için ümitli olmadığını da vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir