• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayçiçek yağ sıkıntısı yok, stokçuluk yapanlar hesabını verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen Kadın Muhtarlarla Toplantı'da açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kadına yönelik işlenen cinayetlere dikkat çekerek 23 yerinden bıçaklanan kadının eşinin serbest bırakılmasına tepki göstererek hakimleri karar verirken daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İyi hal indirimi kaldırılacak

"Yeni adımlar atıyoruz TCK’da düzenlenen takdiri indirim nedenlerini ve uygulama alanını daraltıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim olarak dikkate alınmayacaktır. Israrlı takip fiilleri, müstakil suç olarak düzenlenecek, ısrarlı şekilde fiziken takip etmek haberleşme ve iletişim araçlarını veya üçüncü kişileri kullanarak temas kurmaya çalışmak fiilleri de artık suç sayılacaktır. Bu tür suçların ayrılık kararı verilen veya boşanılan eşe karşı işlenmesi mağdurun iş yerini konutunu değiştirmesine neden olması hakkında uzaklaştırma kararı verilen fail tarafından işlenmesi durumunda suçun cezası yükselmektedir." dedi.

Vekili bulunmayan şiddet mağduru kadınlara talepleri halinde ücretsiz olarak avukat görevlendirilmesinde bulunulacaktır.

'Ayçiçek yağı sorunumuz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim ayçiçeği, zeytinyağı gibi bir sorunumuz yok, bunu muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına bir kampanya yürütüyor. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı yok mu? Ben istiyorum ki gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz bu stokçulara biz gereğini yapacağız. Buralarda birinci derecede sorumlu kimdir? Vali’dir… Bunlar depoluyorlar ve utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar, bunlara gereken dersi vereceğiz hiç endişeniz olmasın. Dün İçişleri Bakanımla bunu konuştuk, dedim ki Valilerimizi seferber edeceğiz nerede bir stokçu varsa bunlara gereğini yapacağız. " şeklinde konuştu.

Doktor açığı

Doktor açığı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Doktorlar özel sektör daha çok para veriyor diye gidiyormuş, açık konuşuyorum, bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorları burada istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri buraya davet ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin. Asistan doktorlarımızla yola devam ederiz. Boş kalmayacak, ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Küresel sağlık, ekonomi ve güvenlik krizinin yol açtığı birtakım sorunları ülkemize mahsus göstermek suretiyle insanları tahrik etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir