• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Mehmet Müezzinoğlu: Alkol Düzenlemesi Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, alkol ve tuz satışıyla ilgili yapılacak düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "Alkolle ilgili düzenleme şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde. Alkol tüketiminin ve satışının ilkesel ve medeni düzenlemesinin olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

TUZU AZALTIN SAĞLIKLI OLUN

Bakan Müezzinoğlu, Bayrampaşa Belediyesi tarafından Bayrampaşa Gençlik Merkezi`nde düzenlenen Balkan Gençlik Forumu`nun açılış törenine katıldı. Program çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müezzinoğlu tuz ile ilgili yapılacak teşvik düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Müezzinoğlu,"Tuzu azaltın sağlığınızı koruyun. Dünya Sağlık Örgütü`nün yaptığı çalışmalara göre ülkemizde kişi başına tuz tüketiminin 15 gram olduğu tespit edilmiştir. Bu oranın 5 gram olması gerekiyor. Sağlık açısından birçok rolü bulunan tuzun kullanımının azaltılması için kamuoyunun daha çok bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Bu bir yasal düzenleme değil. Teşvik düzenlemesi. Az kullan sağlıklı ol, gibi kamu spotları kullanacağız." ifadelerini kullandı.

ALKOL TÜKETİMİNE DÜZENLEME GELECEK

Alkol satışıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, "Alkolle ilgili düzenleme şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde. Sağlık Bakanlığı olarak arzu ettiğimiz, gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korumaktır. İstiyoruz ki alkol tüketimi gelişi güzel olmasın. Alkol reklamlarının gençlerimize teşvik edici olmamasını istiyoruz. Bu reklamlar 18 yaşın altındakilere de hitap ediyor. Trafik kazalarında her yıl binlerce vatandaşımızı kaybediyoruz. Ve bu kazaların başlıca nedenlerinden biri de alkollü araç kullanımı. Alkol tüketimini ve satışının ilkesel ve medeni düzenlemesi olması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir