• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran: Dargeçit'teki mağdurlarla hayırseverler arasında köprü olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraberindeki heyetle birlikte tarihi kent Mardin'e gelen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Dargeçit ilçesine giderek oradaki temsilcilik açılışı programına da katılım gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında Umut Kervanı Dargeçit Temsilcisi Kadri Şengül açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Sonrasında Genel Başkan Kurtaran'ında konuşma yaptığı program dua ve kurdele kesiminin ardından katılımcılara verilen ikramlarla sona erdi.

"Umut Kervanı da hem Türkiye'de hem de Dünya'da ellerini muhtaçlara uzatıp yardımda bulunuyor"

Daha önceleri de muhtaç ve yetimlere yardımda bulunduklarını belirten Umut Kervanı Dargeçit Temsilcisi Kadri Şengül, Umut Kervanı şemsiyesi altında daha fazla insana ulaşarak yardımların çerçevesini büyüteceklerini söyledi.

Şengül, "Elhamdülillah hepimiz Müslümanız ve İslam dini de hepimize mesuliyetler vermiştir. Diyebiliriz ki İslam medeniyeti bir vakıf medeniyetidir. Hz. Peygamber aleyhisselamdan itibaren İslam tarihine baktığımızda Hülefa-i Raşidin dönemi, Emevilerde, Abbasilerde, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde sürekli vakıflar kurulmuştur. Osmanlı zamanına baktığımızda hastane, köprü, kervansaray hatta hayvanlar için bile vakıflar kurulmuştur. İşte İslam medeniyeti öyle bir medeniyet ki her şeye merhametle yaklaşmıştır. Umut Kervanı da hem Türkiye'de hem de dünyada ellerini muhtaçlara uzatıp yardımda bulunuyor. Daha önce de bu tür yardım hizmetlerini yapıyorduk. İnşallah Umut Kervanı şemsiyesi altında bu hizmetlerimizi arttıracağız. Tabi ki hep beraber yapmamız gerekiyor. Bu tür meselelerde bilindiği üzere vakıf ve dernekler hayırsever ve muhtaç arasında birer köprüdürler. Hayırseverler ne kadar fazla destek verirse o kadar fazla kişiye ulaşırız. Dinimiz de bizlere bunu emrediyor." dedi.

"Gerek yurt içinde gerek dünyanın birçok mazlum coğrafyasında zulüm altında olan, açlıkla boğuşan kardeşlerimizin de yardımına koşacağız"

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

Dargeçit gibi yerelde ve dünyanın birçok yerinde ne kadar mazlum ve yetim varsa ellerinden geldiğince yardımda bulunacaklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Çünkü dinimiz ve Resulullah aleyhisselam bizlere bunu emrediyor ve öğütlüyor” dedi.

Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan yardımları sürdürdüklerini belirten Kurtaran şunları söyledi:

Vakfımızın temsilciliğini açarken, 27 bin nüfuslu olan Dargeçit ilçemizde inşallah muhtaçların ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Umut Kervanı vakfını kurduğumuz zaman kendimize şöyle bir şiar edindik. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın nerede ihtiyaç sahibi bir kardeşimiz varsa onun yardımına koşup ihtiyacını giderme noktasında üzerimize ne düşüyorsa onun gayreti içerisinde olacağız.

Komşusu ya da İslam coğrafyasında herhangi bir kardeşi açken hiçbir Müslümanın rahat etmemesi gerektiğini belirten Kurtaran, "İnşallah, Resulullah aleyhisselamın bize öğrettiği şekliyle ‘Komşusu açken, kendisi tok yatan kâmil mümin değildir’ şiarıyla en yakınlarımızdan başlayarak gerek yurt içinde gerekse dünyanın birçok mazlum coğrafyasında zulüm altında olan, açlıkla boğuşan kardeşlerimizin de yardımına koşacağız. Çünkü Resulullah'tan ve güzel dinimizden şu terbiyeyi aldık: ‘Müminler birbirini sevmede, birbirlerine acımada ve birbirlerini korumada bir vücudun azaları gibidirler. Vücudun herhangi bir azasında bir hastalık olursa vücudun diğer azaları da rahatsızlanır ve ateşli bir hastalığa tutulur’ Bizler de bu bilinçle, kendi evlerimizde sıcak yataklarımızda, sofralarımız dolu halde yanı başımızdaki komşularımız veya İslam coğrafyasının herhangi bir yerinde aç ve mazlum bir kardeşimiz varsa kesinlikle bizlerin rahat etmemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"İdlib'te Ramazan ayı boyunca her gün sıcak aş, ekmek ve bununla beraber gıda dağıtacağız"

İslam coğrafyasında muhtaç insanların yardımına koştuklarını belirten Kurtaran, "Hemen yanı başımızda Suriyeli mülteci kardeşlerimizin bulunduğu İdlib kırsalında, o çadır kentlerde zulüm altında olan ve açlıkla boğuşan, kendilerinin her gün sıkıntıda olduğunu gördüğümüz kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmek istiyoruz. Ramazan ayı boyunca inşallah her gün sıcak aş, ekmek ve bununla beraber gıda ihtiyaçlarını gidereceğiz. Yemen’de her gün televizyonlarda karşımıza çıkan, derileri kemiklerine yapışmış olan o mazlum kardeşlerimize de inşallah yardımlarımızı ulaştırarak onlarında ihtiyaçlarını giderme noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bununla beraber idrak etmekte olduğumuz Dünya Kudüs Haftasıyla nedeniyle de Filistin'deki kardeşlerimize de her daim yardımlarımızı göndermeye ve hayırseverlerimizin bizlere Filistin şartlı bağışlamış olduğu yardımları da onlara ulaştırma noktasında da çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca program sonrasında Mardin'de ilçe temsilcilikleriyle de buluşan Kurtaran, buradaki görüşmelerden sonra da kısa bir açıklamada bulundu. Hayırsever ve muhtaç oranının birbirini tutmadığını ve hayırseverlerin Ramazan ayı öncesinde daha fazla yardımlarda bulunmaları gerektiğini söylesen Kurtaran, bu minvalde Umut Kervanı yetkililerine düşen hayırseverlere ulaşma noktasında da daha fazla gayret etmeleri gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir