• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan, TMO'nun önündeki yağ kuyruğu üzüntü verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda oluşturulan panik havasıyla vatandaşlar marketlere akın etti. Yağ almak için Muş TMO'nun önünde uzun kuyruklar oluştu.

Muş'ta oluşan yağ kuyruklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çağlayan, halkı bu şekil sokağa dökmenin insani ve ahlaki olmadığını belirtti.

Yetkililerin kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısında bulunan Çağlayan, oluşan manzaranın halkın alım gücünü ortaya koyduğunu ifade etti.

Üzüntü verici manzaranın önüne geçilmesi çağrısında bulunan Çağlayan, "Gıda sıkıntısı ile ilgili oluşturulan panik havası ve bunun sonucu yaşanan izdihamlara medya ve sosyal medya üzerinden zaman zaman şahitlik ediyoruz. Muş Toprak Mesulleri Ofisi (TMO) ününde yaşanan yağ kuyruğu, ilimiz ve halkımız adına gerçekten üzüntü vericidir. Oluşturulan panik havası ile halkı bu şekilde sokaklara dökmek ne ahlaki ne insani ne de İslami’dir. Şüphesiz ki, bu tür manzaraların oluşmasında hem ülke idaresinin hem yerel idarenin payı büyüktür. Bu tür manzaralara şahit olmamak için valiliğine ve Toprak Mesulleri Ofisi Müdürlüğüne çağrımız; halkın ihtiyaçlarını karşılamada devlet kurumu olarak sorumluluğunuzu yerine getirmek ve üzüntü verici manzaraların önünü kesmek adına şehrin farklı yerlerinde satış merkezleri açın ve halkın ihtiyaçlarını karşılayın." çağrısında bulundu.

Hem Muş'ta hem de ülke genelinde ihtiyaç duyulan gıdaya ulaşma sıkıntısı yaşanmasının nedenin tarım ve hayvancılık politikasının dışa bağımlı olmasında kaynaklandığını dile getiren Çağlayan, kentteki işsizlik ve istihdam sorunu, halkın sıkıntılarını katladığını vurguladı.

Halka da çağrıda bulunan çağlayan, şu ifadelere yer verdi:

"Yaşadığımız bu sıkıntılı zamanlarda bazı odaklar, farklı argümanlar kullanarak halk arasında panik havası oluşturmaya çalışıyor. Oluşan panik havası ve korku, insan onurunu rencide edici pozisyonlara sokuyor. Hiç kimse ekonomin normal olduğunu, her şeyin rayında gittiğini, endişelenecek bir durumun olmadığını söylemiyor. Her gün gelen zamlar ve halkın alım gücünün kalmaması manzarayı net olarak ortaya koyuyor. Unutmayalım ki biz, bize kanaati öğreten büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Zor zamanlarda halkın ihtiyacını gidermek için tüm servetini infak eden ve karşılığını sadece Allah'tan bekleyen bir neslin takipçileriyiz. Bu nedenle halkımıza da çağrımız; panik havası oluşturup, halkı sokaklara dökmeye çalışan ve bundan menfaat devşirenlere, stokçulara ve sömürücülere prim vermeyin." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir