• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Rusya’nın isteklerine sıcak yaklaşım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vladimir Zelensky'den Rusya'nın Kırım ve Donbas şartlarına ilişkin uzlaşma sinyali verdi. Zelensky, "Putin'in konuşmaya hazır olması gerekiyor" dedi.

Rusya istediğini alıyor mu?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rusya'nın hak iddia ettiği Kırım ve Donbas'a ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

ABC News televizyonuna demeç veren Zelensky, Kiev olarak ültimatomlara hazır olmadıklarını, ancak Kremlin'in taleplerine çözümler bulunabileceğini ifade etti.

Rusya'nın görüşmeler sırasında sunduğu üç isteğe işaret eden Zelensky, "Ültimatomlara hazır değiliz. Ama olası bir çözümümüz var, bu üç nokta üzerinde bir çözüm..." ifadesini kullandı.

Uzlaşabiliriz!

Ukrayna lideri, işgal edilen bölgeleri sadece Rusya'nın tanıdığını hatırlatarak, "Bunu tartışabiliriz. Oradaki insanların ne şekilde yaşayacaklarına dair uzlaşabiliriz. Benim için önemli olan, bu bölgelerde Ukrayna ile birlikte yaşamak isteyen insanlar. Putin'in konuşmaya ve diyaloğa başlamaya hazır olması gerekiyor" diye konuştu.

İşgal duracak mı?

Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında üçüncü kez müzakere yapıldı. Moskova, Ukrayna'nın şartları yerine getirmesi halinde askeri harekatı durduracaklarını söylüyor.

Kremlin, söz konusu şartlarını "Ukrayna'nın tarafsız bir ülke olarak kalacağını anayasasını değiştirerek sabitlemesi, Kırım’ın Rusya’nın parçası olarak tanınması ve Donetsk ile Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsız topraklar olarak tanınması" şeklinde sıralıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir