• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İstanbul örnek şehirlerde sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Güney Kore’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Güney Kore Arazi, Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanı Suh Seoung Hwan ile bir araya geldi.  İki ülke arasında işbirliği fırsatlarının görüşüldüğü toplantıda Hwan, Bayraktar’dan Türkiye’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Türkiye’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını çok beğendiklerini ve yakından izlediklerini ifade eden Hwan, Güney Kore’de eskiyen şehir dokularının yenilenmesi gerektiği, bu konuda Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti.  
 
Hükümetin 2023 yılı hedeflerinden birinin afet riski altındaki alanlarda dönüşüm çalışmaları olduğunu belirten Bayraktar ise,  Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konut stokunun, 6 milyon 500 binin depreme dayanıksız olduğunu, bunun için geçen yıl bir kanun çıkardıklarını ve bu konutların 20 yıllık bir sürede peyder pey dönüştürüleceğini söyledi.
 
“İstanbul’un yeni şehirleri tamam”
İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak iki yeni şehir projesinin detaylarını yakında kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Bayraktar,  “İnsanlar yerleşim alanlarında; çevresi, altyapısı,  ulaşımı, sosyal donatı alanları, engelliler için kolaylaştırılmış mekânları, çocuk oyun alanları, eğitim imkânları, bilim merkezleri ve fuar alanlarının yanı sıra enerji verimliliği yüksek, su tasarruflu, yağmur sularının tekrar kullanılabildiği, sıvı ve katı atıkların ayrıştırıldığı, çevreye duyarlı mekânlar olacak” dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir