• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Diyarbakırlı gençler askerliğin kısalmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -  Hükümetin askerlik süresini kısaltma yönünde çalışma yaptığı yönündeki haberler üzerine askerlik çağındaki gençler beklentiye girerken biz de konuyu halka sorduk.
 
Askerliğin kısalmasının faydalı olacağını belirten Diyarbakırlılar, askerliğin kısalmasının hem barış sürecine hem de ekonomiye katkı sağlayacağına dikkat çekti.
 
Askerliğini yıllar önce yapan Salih Yürük, “Askerliğin kısalması iyi olur. Askeriyeye büyük bir bütçe ayrılıyor. Eğer askerlik kısalırsa geriye kalan bütçe başka alanlara kaydırılır. Halkın hizmetine sunulan bütçe ile refah ortamına kavuşuruz” dedi.
 
Askerliğe ayrılan bütçenin halka hizmete sunulmasında fayda olacağını ifade eden Murat Sancak adlı üniversite öğrencisi, “Bu barış sürecinde askerliğin böyle uzun olmasının bir anlamı yok. Çünkü askerlik süresi ihtiyaca göre belirlenmiş, şimdi böyle bir ihtiyaç söz konusu olmadığı için kısalmasında fayda vardır. Annelerin evlatlara özlemi biter, gençler iş hayatına erken atılır” ifadelerini kullandı.
 
Şu an asker olan ve teskeresine 5 ay kaldığını belirten Emre adlı er ise, “Askerliğin uzun olmasının bir manası yok artık. Evlatlar artık annelerini gözü arkada bırakmasın. Bizden sonra gelecek kardeşlerimizin erken terhis olması bizi mutlu edecektir” dedi. (M.Sait Adiyaman -  Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir