• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Ankara Üniversitesi'nin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" programı tepkiler sonrasında iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlke Haber Ajansı tarafından haber yapılarak gündeme taşınan ve ardından birçok STK'nın aynı konuyu gündem etmesi sonrasında Üniversite yönetimi söz konusu programı iptal etti.

İptal edilen programa ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Aile Meclisi Başkanı Âdem Çevik, "Ankara Üniversitesi 2014 yılından bu yana 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' adı altında seminerler yapıyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projeleri yaptı. YÖK ve MEB iptal ettiğini söylemişti ama baktık ki 2 hafta önce İlke Haber Ajansı'nın yaptığı habere göre Ankara Üniversitesi'nin duyurusu ile 12 Mart tarihinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifikası" yapılacağını duyurmuştu. Diyanet, MEB ve Emniyet Müdürlüğü'nü de içerisine alan çevrimiçi bir program yapılacaktı. Biz de bu afişi gördüğümüzde söz konusu programın iptal edilmesi için STK'lar olarak kanaat önderlerine ve yetkililere seslendik. Dün rektörlüğün yaptığı toplantı sonrasında resmi açıklama yapılmasa da iptal edildi. Ben de teyit etmek için aradım ve iptal edildiğini öğrendim. Resmi açıklamanın da bugün veya yarın yapılacağını ifade ettiler. Bu bizim için sevindirici bir olaydır." dedi.

Çevik, "Toplumsal cinsiyet eşitliği" maskesi altında sadece Ankara Üniversitesi'nin değil Edirne Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi sapkınlara sahip çıktığını, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da göreve gelir gelmez "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu" kurmak istedi ancak diğer partilerin oylarıyla iptal edildiğini hatırlattı.

"KADEM, 'Toplumsal Cinsiyet Adaleti' adı altında düzenlemeyi planladığı programı iptal etmeli"

22 Mayıs'ta KADEM İstanbul'da 8 yıldır İstanbul Sözleşmesi sonrasında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" adıyla yaptığı bir organizasyon düzenlediğini belirten Çevik, söz konusu programın iptal edilmesi için hem KADEM'e hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda, "Verdiğimiz tepki sonrasından "Eşitlik" kelimesini kaldırdılar ve yerine "Adalet" kelimesini koydular. 12 Mayıs'ta bir kongre yapacaklar. Buradan bir kez daha KADEM'e, Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz! Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini savunan aile bakanını görevden alın. Lütfen KADEM'e de diğer üniversiteler ve MEB'e de "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" veya "Adaleti" maskesiyle cinsiyetsiz, ailesiz, ahlaksız toplum projesini durdurun. Türkiye Aile Meclisi olarak aileye sahip çıkılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir