• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Acılı baba: `6 yıldır çocuklarıma kavuşamıyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaklaşık 6 yıl önce çocuklarını bıraktığı Batman il Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüğü’nden geri almak için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dilekçe yazdığını belirten 44 yaşındaki Mirbahattin Ağar, Bakanlığın çocuklarını alabilmesi için onay verdiğini ama il müdürlüğünün kendisine bahaneler çıkardığını ileri sürerek, çocuklarını kendisine vermediğini söyledi.
 
Van’da 6 yıl önce eşi öldürülen 44 yaşındaki Mirbahattin Ağar, iki kız çocuğu küçük olduğundan dolayı onları ikamet ettiği Van’ın Erciş ilçesindeki Sosyal Hizmetler birimine vermek zorunda kaldığını belirterek, Erciş’te Çocuk Esirgeme Kurumu olmadığı için çocuklarının Van Çocuk Esirgeme Kurumu’na verildiğini söyledi. Ağar, Van Çocuk Esirgeme Kurumu’nda 0-6 yaş grubundaki çocuklar olmadığı için çocuklarını, kendisinden habersiz yakın bölge olan Batman’a gönderdiklerini söyledi.
 
İki kız çocuğunun Batman Çocuk Esirgeme Kurumu’na verildiğini ifade eden Ağar, “Eşimin ölümünün ardından çocuklarıma bakamadığım ve küçük olduklarından dolayı Van Çocuk Esirgeme Kurumu’na verdim. Ancak oradan Batman’a gönderildiler. Artık çocuklarım olmadan yaşayamıyorum ve biran önce çocuklarımı istiyorum” dedi.
 
Çocuklarımı alabilmek için başvurmadığım yer kalmadı
Aslen Van Erciş doğumlu olan Ağar, yaklaşık 6 yıldır Batman’da yaşadığını ve Temmuz 2008’de eşinin öldürüldüğü günden sonra dünyasının karardığını kaydetti.
 
Kız çocukları 9 yaşındaki Nazlı ile 10 yaşındaki Ayşe’den koparıldığını dile getiren gözü yaşlı baba Ağar, “Seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. 6 yıl önce eşim Van’da öldürüldü. İki kız çocuğumu Van’daki çocuk kurumuna vermek zorunda kaldım. İstediğim zaman onları tekrar alabileceğimi söylediler. Fakat benden habersiz çocuklarımı Batman’daki çocuk esirgeme kurumuna gönderdiler. 6 yıldır onları alabilmek için mücadele veriyorum ve başvurmadığım yer kalmadı” ifadelerini kullandı.
 
Çocuklarımı bana vermemek için bahaneler ileri sürüyorlar
Haftada 4-5 saat çocuklarını görme fırsatı yakaladığını vurgulayan Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 buçuk ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çocuklarımı almak için dilekçe gönderdim. Bakanlık bana yazı gönderdi ve çocuklarımı alabileceğimi söyledi. Ben bu dilekçeyi alıp çocuklarımın içinde olduğu il kurumuna gittim. Çocuk Esirgeme il Müdürlüğü yetkilileri, çocuklarımı bana vermemek için çeşitli bahaneler ileri sürdü ve akli dengemin bozuk olduğunu iddia ederek çocuklarımı bana vereremeyeceklerini söyledi. Benim akli dengem gayet yerinde. Benden delilik raporu istiyorlar. Neden 6 yıl önce çocuklarımı verirken benden bir rapor istemediler de şimdi doktorluğa soyunup benden rapor istiyorlar?”
 
“Çocuklarım orada İslami hayat süremezler”
Çocukları için çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Ağar, “Çocuklarım artık büyüdü. Çocuklarımı esirgeme kurumundan alıp onları aile terbiyesiyle büyütmek istiyorum. Çocuklarım orada İslami hiçbir hayat süremezler ve ben onlara hakkım olan babalığı yapıp İslami terbiyeyle büyütmek istiyorum.” dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir