• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Libya`da Katar`dan Gelen Silahlar Ele Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya’da Muammer Kaddafi hükümetine bağlı yetkililer Katar’dan gelen ve hedefi isyancılar olan iki tekne dolusu silah ele geçirildiğini öne sürdü.

El Cezire`nin bildirdiğine göre hükümet sözcüsü Musa İbrahim, yaptığı açıklamada, 11 isyancının Trablus’un batısında Canzur kasabası yakınlarındaki sahilde ele geçirildiğini açıkladı.

İbrahim, “Bu sabah saat 4 civarında güvenlik güçlerimiz Tunus bandıralı bir gemiden, Libyalı isyancıları taşıyan iki küçük tekneye silah aktarılırken suçüstü yapmıştır” dedi.

Bunun sadece bir konteynerdeki silah yükü olduğunu belirten İbrahim, “Dolayısıyla bunun gibi 9-10 tane daha olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yabancı basın mensupları Trablus limanına götürülerek kendilerine bir çadırda tutulan silah ve mühimmat sunuldu ancak ele geçirilen gemiler gösterilmedi. Silahlar arasında 100 adet Belçika malı FN saldırı tüfeği bu kalibre silahlarda kullanılabilecek binlerce mermi yer aldığı belirtildi.

SİLAHLAR KATAR`DAN GELİYOR

Mühimmat kutularının bazılarının üzerindeki İngilizce yazılar bu kutuların Katar’dan geldiğine işaret etti.

Katar son dönemde isyancıların en önemli destekçilerinden biri haline gelirken, Libya’daki iç savaşa müdahale etmesi Trablus hükümetini öfkelendirdi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi lideri Mahmud Cibril, Perşembe günü yaptığı açıklamada yurtdışından gelen askeri donanımın isyancılara Kaddafi’ye karşı olan savaşı en kısa sürede ve en sayıda kayıpla kazanma şansı vereceğini söyledi.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir