• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Bitlis`te engelliler için etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS – Bitlis Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. Çocuk Yetiştirme Yurdunda gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş, engeliler ve engelli aileleri katıldı.
 
Programda konuşma yapan Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş, engellileri topluma kazandırmak ve onları istihdam etmek için çalışma yürüttüklerini ifade ederek şunları belirtti: “Engelliler için evde bakım hizmetlerimiz var. Bugüne kadar il genelinde 3 bin 700 engeli kardeşimizi bu hizmetten faydalandırdık. Beş yıl içerisinde engelli kardeşlerimizin evde bakımını yapan bakıcılara toplam 63 milyon lira ödeme yaptık. Bize başvuran 700 engelliye de engelli kimlik kartını çıkararak kendilerine teslim ettik.  Evde bakabilecek bakıcısı olmayan engelli kardeşlerimiz için ahlat ilçemizde 42 bin metre kare üzerinde Türkiye’nin ve dünyanın en gelişmiş engelsiz bakım merkezimizi kuracağız. Burada engelli kardeşlerimizin bakımını kendimiz yapacağız.”  İfadelerini kullandı.
 
Yoldaş konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyada ilk defa 2012 yılında engelliler arasında merkezi sistemle sınavlar Türkiye de yapıldı. Aynı şekilde çıkarılan yasa ile tüm kurumlar 7 yıl içerisinde fiziksel yapılarını engellilerin ulaşılabilirlik durumuna uygun yapma zorunluluğu getirildi. 7 Temmuz ve kamuya açık alanlarda engeli kardeşlerimizin erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik durumlarını uygun yapmayanlar hakkında hukuki süreçler başlatılacaktır.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir