• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
`Hizbullah mahkumlarının çıkmasını istiyoruz`- Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Aralarında Can Paker, Abdurrahman Dilipak ve Abdurrahman Kurt’unda bulunduğu Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu grubu Bitlis’in Tatvan ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri, ticaret ve sanayi odaları başkanları, basın mensupları ve halkla bir araya geldi.
 
Can Paker’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda STK ve kanaat önderleri, akan kanın durması, patlayan silahların susması, gözyaşlarının dinmesi için çözüm sürecini desteklediklerini ve Hizbullah başta olmak üzere bütün mütedeyyin mahkûmların serbest bırakılması gerektiğini belirttiler.
 
Dilek ve temennilerini gelen heyete aktaran STK ve kanaat önderleri, atılacak adımların gerek Kürt gerekse de Türklerin taleplerini karşılayacak şekilde olmasını istediler.
 
Mütedeyyin halk PKK’den fazla zulüm gördü
Devletin bölge halkına yönelik zulümlerine değinen Toç Bir-Sen Tatvan şube başkanı İsmail Kara, “Bu bölgede sadece PKK zulüm görmedi. Aynı zamanda İslami hassasiyete sahip müteddeyin halk en fazla zulmü görmüştür. Eğer kalıcı barış sağlanmak isteniyorsa, sadece PKK ile değil, diğer İslami STK’lar ile de görüşülmesi gerekir” dedi.
 
“Hizbullah mahkûmlarının da çıkmasını istiyoruz"
Bugün cezaevlerinde yüzlerce Hizbullah mensubu bulunduğunun altını çizen Kara, “İnancı gereği yaşayan ve camiler de Kur’an eğitimi verdiği için tutuklanarak hukuksuzca cezaevlerine konulan yüzlerce masum mütedeyyin insanlar var. Silahlı bir örgüte karışmamışlar. Eğer biz siyasi suçluların çıkmasını istiyorsak bu mütedeyyin insanların da çıkmasını istemeliyiz. Bunların da bu sürece dâhil edilmesi gerekir. Bir barış olacaksa İslam’ın referans alınmasını istiyoruz” dedi.
 
Devlet yaptıklarıyla yüzleşmelidir
Bazı STK’ların, Abdullah Öcalan’ı tüm Kürtlerin önderi olarak göstermeleri, bu coğrafyada sadece PKK’lilerin zulüm gördüklerini belirtmeleri ve tek muhatabın PKK olduğunu vurgulamaları salonda tansiyonu yükseltti. (Şükrü Tontaş / Menderes Beysülen - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir