• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızılay Kan Bağış Tırı, Bingöl Üniversitesi'nde kan bağışı alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', Bingöl Üniversitesi kampüsünde kurularak kan almaya devam ediyor.

Kızılay, bölgedeki kan stoğu seviyesini yükseltmek, hastalara umut olmak için üniversite kampüsünde 5 gün boyunca kan bağışı alacak.

Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, 'Haydi Kan Dostum' sloganıyla kan bağışlarının kabul edileceğini söyledi.

Üniversite öğrencileri ve vatandaşların Bingöl Üniversitesi kampüsünde 7-11 Mart 2022 tarihlerinde 09.30-19.00 saatleri arasında kan bağışı yapabileceğini belirten Küçükkaya, hastanelerde tedavi gören hastaların bir ünite kana ihtiyaç duyduğunu anımsattı.

"Bağış oranları düştü, stoklar eriyor"

Pandemi ve kış mevsimiyle birlikte bağış oranlarının büyük oranda düştüğünü kaydeden Küçükkaya, "Hali hazırda hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımız, sizin yapacağınız bir ünite kana ihtiyaç duymaktadır. Onların seslerine kulak vermek, dertlerine derman olmak sizin elinizde." ifadelerini kullandı.

"15 dakikanı ayır, hayat kurtar"

Vatandaşlara kan bağışı noktasında çağrıda bulunan Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece 15 dakikanızı ayırarak belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza umut olabilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadirşinas Bingöllü vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir