• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Altın fiyatlarında tsunami ve med cezir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gram altın fiyatlarındaki hızlı düşüş ve yükselişe Rusya-Ukrayna savaşının doğrudan bir etkisi olduğu, gram altının 900 TL seviyesinde seyrettiğini vurgulayan Cenk Halis Karanfil, piyasadaki bu ani dalgalanmalar sebebiyle müşteriye fiyat vermekte zorlandıklarını, satışın kendilerine bir kâr sağlamadığını, aksine satış sonrası değişen anlık fiyatlarda zarar ettiklerini söyledi.

Cenk Halis Karanfil

Karanfil, "Rusya-Ukrayna savaşının uzaması durumunda aralık ayında görülen bin 50 TL seviyelerini yeniden görebilir. Altın ve döviz çıktığı fiyatı asla unutmaz, temkinli olmakta fayda var. Her şeye rağmen en güvenilir liman altındır" şeklinde konuştu.

 

Rusya-Ukrayna savaşının fiyatlar üzerinde hem direk hem de dolaylı bir etkisi var

"Fiyatların anlık değişmesi insanlarda kafa karışıklığına sebep oluyor" diyen Serkan Şahin, işlerinin bu durumdan kötü yönde etkilendiğine, Rusya-Ukrayna savaşının da bu tabloya hem direk hem de dolaylı yönden etkisi olduğuna dikkat çekerek savaşın başlarında Gram altın fiyatının bin 40 TL seviyesini gördüğüne işaret etti. Şahin, "gram altın şunda 900 TL seviyesinde, çeyrek altın bin 400-bin 500 aralığında gidip gelmekte esnaf olarak bu durumdan memnun değiliz" dedi.

Serkan Şahin

Savaşın bitmesiyle piyasanın düzeleceğine inandığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bir açıklama ile fiyatların düşüp-yükselmesi, savaş nedeniyle fiyatların anlık değişmesinin sektörü zora sokmakta, buna rağmen kısa vade için değil fakat uzun vadede altın her zaman kazandıran bir yatırım aracıdır". dedi.

Gram altın fiyatının bin TL'yi geçeceğini öngörüyoruz

Altında günbegün artışın söz konusu olduğunu dile getiren Metin Şimşek, "altın da sürekli düşüş-yükseliş yaşanması müşteride tedirginliğe sebep oluyor. Bu da işlerimizi kötü yönde etkiliyor ve Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesi durumunda gram fiyatının bin TL'yi geçeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Metin Şimşek

Piyasadaki fiyat istikrasızlığını birçok sektörün yaşadığını, ümitlerinin bu kötü durumun en kısa zamanda geçmesi olduğunu ifade eden Şimşek, "Kısa ve uzun vadede tek kaybetmeyecekleri yatırım altındır. Herkesin altın almalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Altın alırken mutlaka gözünüz terazide olsun

39 yıldır kuyumculuk mesleğini icra ettiğini söyleyen Hasan Dizmen, "Altının onsu dolar bazında arttı. Gram altın 780-810 TL aralığındaydı. Savaşın başlamasıyla artış gösteren altın bir daha inmedi. Müşteri bize gelene kadar fiyat artıyor. Dalgalanma işlerimizi de etkiledi ve hiç memnun değiliz. Altını yatırımcıya uzun vadede tavsiye ediyorum" dedi.

Hasan Dizmen

Piyasada ucuz altın söylemlerine inanılmaması gerektiği uyarısında da bulunan Dizmen, Altının ucuzu olamaz, "altın alırken mutlaka gözünüz terazide olsun, bildiğiniz güvendiğiniz kuyumcu esnafla çalışın" tavsiyesinde bulundu.

Cüneyt Dalyan

"Dengeli olmayan bir artış var, bu da müşterilerimize yansıyor" şeklinde konuşan Cüneyt Dalyan, "Rusya-Ukrayna savaşından önce altın belli bir seviyedeydi, fakat savaşla birlikte yükselişe geçti. Altın her zaman ve şartta güvenli limandır, yatırım yapabilirler. Altın fiyatlarının ve kurun tutarlı olması bizim için de tüm sektör için de iyi olur" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir