• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
95`lik Nine 8 aydır mum ışığında yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir’in göbeğinde tek gözlü evinde yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Şehriban Yasemen hayırseverlerin yardımını bekliyor. Sadece üç aydan üç aya 2 yüz lira maaşı olduğunu söyleyen yaşlı kadın, bir yardım eli bekliyor.
 
“Önce Allah’tan istiyorum” diyen Yasemen şunları söyledi: “Elektriğim yok, sekiz aydır böyle yaşıyorum. Geceleri çok korkuyorum, korkudan yatamıyorum. Hırsız gelir, başka biri, kötü niyetliler gelir diye oturduğum yerde kalıyorum. Gözüme uyku girmiyor. Bu hayatta torunumdan başka kimsem kalmadı, o da başka şehirde yaşıyor. Aylarca sokakta kaldım. Kirayı veremeyince ev sahibi dışarı attı, sokaklarda yattım. Şu anda burada kalıyorum. Yemekleri komşular getiriyor, Allah onlardan razı olsun. Belediyeden de bir yardım gelmiyor. Sadece Ramazanda geliyor. Tek gözlü kiralık evde tuvalet yok, banyo yok. Komşulara gidiyorum. Ama benim için en çok lazım olan ışık, oda yok."
 
Yasemen konuşmasının sonunda gözyaşları içerinde şunları söyleyebildi: "Ben sadece elektrik istiyorum, çünkü geceleri çok korkuyorum. Ben bu vatanın evladı değil miyim? Suçum ne benim?"
 
Bir süre önce Rehber TV’de yayınlanan Umut Kapısı programı da Şehriban nineyi ekranlara taşımış fakat kendisine İzmir Umut Kapısı derneğinden başka hiçbir yardım eli uzanmamıştı.  (Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir