• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep’te yağ denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerekçesiyle ayçiçek yağlarının marketlerde ve gıda toptancılarının depolarında stoklandığı iddiaları üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki marketlerde denetim yaptı.

Ekipler, kent genelinde marketlere giderek sıvı yağ başta olmak üzere temel tüketim ürünlerinde stokçuluğa karşı market raflarında ve depolarda denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, marketlerdeki reyonları gezdi. Yapılan denetimlerde ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatları incelendi.

Denetimlerde, stokçuluk konusunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle yağa zam olacağı söylentileri sebebiyle yağ raflarında vatandaşların yoğunluk oluşturduğu gözlenirken, bazı rafların ise boşaltıldığı gözlendi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gaziantep’te gıda üretimi yapan işletmelerde, toptan ve perakende satışı yapılan iş yerlerinde ürün eksikliğinin olmadığını söyledi.

Vali Gül, fiyat denetimlerinin düzenli yapıldığını ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere gerekli yaptırım uygulandığını belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine gıda satan bir şehirde paniğe gerek yok.” dedi.

“Gereksiz talep fiyatları artırır”

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin marketleri denetlemeye devam ettiğini bildiren Gül, “Raflarda olmayan hiç bir ürün bulunmamaktadır. Fiyat denetimleri de devam etmektedir. Hemşehrilerimizden istirhamım, ürünleri üçerli beşerli almamaları. Gereksiz talep fiyatları artırır.” uyarısında bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir