• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
İdeal Eğitim Vakfı, sesli kitap çalışmasıyla eğitime yeni bir ivme kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Toplumun genel kültürünü en üst seviyeye çıkarma, öğrencilerin okul derslerine katkı sunma ve özellikle İslami ahlakın zayıfladığı bu süreçte kişilere siyer başta olmak üzere fıkıh, akaid, Kur'an-ı Kerim ve adap alanlarında eğitici çalışmalar yürüten İdeal Eğitim Vakfı, son olarak geliştirdiği sesli kitap projesiyle takdir topladı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doyar; vakfın kuruluşundan bu yana yaptıkları kitap çalışmaları, ortaokul ve lise öğrencilere yönelik etütler, eğitici kısa film prodüksiyonları ve son olarak geliştirdikleri sesli kitap projesini anlattı.

2018 yılında yaptıkları müracaatla İdeal Eğitim Vakfı'nı kurduklarını ve 2019 yılının mart ayından bu yana kurumsal faaliyetlerine devam ettikleri belirten Doyar, "Aile, çocuk, uyuşturucu kullanımı ve toplumu bilgilendirme konusunda Türkiye geneli seminerlerimiz oldu. Bu faaliyetlerimizin üzerinden 3-4 ay geçtikten sonra Coronavirus çıktı ve bundan dolayı saha faaliyetlerimizi durdurduk. Kapalı olduğumuz bu dönemde kitap çalışmalarına ağırlık verdik. Akaid, fıkıh, Kur'an-ı Kerim, adap ve siyerle ilgili 4 seviyeli toplam 20 kitap çıkardık. Bayanlara, esnafa ve aileye yönelik 365 güne 365 ders şeklinde kitaplarımız oldu. Bunların hepsi eğitim amaçlıdır. Bunlar dışında 2 ciltten oluşan 40 hadis kitabını da hazırladık." dedi.

 İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doyar

"Matematik ve Türkçe derslerimiz var, okul bitimine kadar devam edecek"

Çıkardıkları kitaplarla beraber kısa film çalışmalarının da olduğunu sözlerine ekleyen Doyar, "Kısa film çalışmalarımız belli bir süre sonra Covid-19'un etkisiyle kesintiye uğradıysa da projemizi sürdürdük. Sahada veya insanların bir araya gelmesi şekliyle yaptığımız çalışmaları, internet ve Youtube kanalı üzerinden insanlara ulaştırma gayreti içiresine girdik ve eğitimle alakalı programlar hazırladık. Haftalık kitap tanıtma programımızda devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Eğitim-öğretim alanında yaptıkları etüt ders çalışmalarını da aktaran Doyar, "Okunmasında faydalı olduğunu düşündüğümüz kitaplara yönelik programlar hazırladık. Youtube kanalında devam eden ortaokul ve lise öğrencilere yönelik matematik ve Türkçe derslerini vermeye çalışıyoruz, okul bitimine kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Sesli kitap çalışmamızı biraz daha çeşitlendireceğiz"

Yaklaşık 5 ay önce başlatılan ve takipçiler tarafından rağbet gören sesli kitap çalışmasının amacını, hedef kitlelerini ve bu alanda ilerletmeyi düşündükleri projeleri paylaşan Doyar, şunları söyledi:

Sesli kitap çalışmasına da başladık ve 2021 Ekim ayından bu yana devam ediyor. Her gün eğitim ve aile setlerini seslendiriyoruz. 3 buçuk ay süreç içerisinde 93-94 derse kadar geldik. 365 dersin tamamını seslendirmeye çalışacağız inşallah. Seslendirmedeki amacımız; evde, işyerinde, arabasında, seyir halinde ve masa başında çalışanlar, kulaklığı telefona takıp dinleyebilsin. Bunu, kişinin bulunduğu her hal içerisinde ayrı bir zaman ayırmadan sesli kitabı dinleyerek istifade etmesi düşüncesiyle yaptık. Rabbim nasip ederse sesli kitap çalışmamızı biraz daha çeşitlendireceğiz.

Doyar, "Kısa film çalışmalarımız toplum içerisinde değerlerimiz dediğimiz, topluma şekil veren ve sosyal ilişkilerde komşuluk, akrabalık ve ticaret ilişkileri, anne-baba hakkı ve sosyal medya gibi dikkat çekmek istediğimiz hususiyetleri kısa film yaparak insanlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Sesli kitap, kısa filmler, kitap tanıtımı ve öğrencilere yönelik hazırladığımız dersler, İDEV Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirler." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir