• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ulaşım çilesine eşekli protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - YYÜ kampus yerleşkesinde bulunan Melihşah Yurdu önünde toplanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi üyeleri, “Yük değil insanız, bu düzeni bozarız", "Baba bana para ver kampüse gideyim" sloganları ve iki eşek eşliğinde yaklaşık bir km uzaklıkta bulunan nizamiye girişine kadar yürüdü.
 
Basın açıklaması öncesi burada oturma eylemi yapan grup, kısa süreliğine yolcu otobüslerinin kampüse girmesine izin vermedi.
 
Basın açıklamasını okuyan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4`üncü sınıf öğrencisi Nurullah Tuna, üniversitede ve Van’da yaşanan ulaşım sıkıntısının tam bir sorun yumağı haline geldiğini belirtti.
 
Öğrencilerin adeta sermaye gibi görüldüğünü söyleyen Tuna, “Araçlarda şoför ve muavinlerin bizlerle olan olumsuz davranışları, bizleri sabrımızı taşıracak noktaya getirmiştir. Hal böyleyken ilimizde ulaşım işini yönetenlerin halen bu soruna çözüm getirmemiş olmaları ve böyle köklü ve büyük bir üniversitede yıllarca devam eden ulaşım sorununun çözülememiş olması kaygı vericidir. Öğrenciler, öğrencilerin gittiği tek güzergâh olan kampüs araçlarında, öğrenci ücreti veremedikleri gibi bir yılda üst üste zamlar ile karşılaşmaktadır. Öğrenci Konseyi olarak öğrencilerin ‘yolunacak kaz’ olarak görülmesini kınıyor ve bu yanlışın karşısında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.
 
Tuna son olarak taleplerini şöyle sıraladı: “Arttırılan ücretlerin aşağı çekilmesi, kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması belediyenin de konu öğrenciler olunca daha hassas olması, araçlara kamera takılması, akıllı bilet sisteminin bir an önce devreye sokulmasıdır. Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatiflerine bağlı esnafların öğrencilere sadece bir geçim kaynağı olarak bakmaları, üslupsuzluk ve terbiye dışı vakaların devam etmesi durumunda ilgili kişilerin tespit edilip gereğinin yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerin sorumluluğunu taşıyan öğrenci konseyi olarak bu meseleyi tüm sorumlu mercilerin dikkatine sunuyoruz.” (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir