• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Siyonistlerin Zorbalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
işgal devletinin kurulduğu 15 Mayıs 1948 tarihini `Nakba` (büyük felaket) olarak adlandıran Filistinliler, dün yine ayaktaydı. Nakba`nın 65. yıl dönümü Filistinliler tarafından gösterilerle protesto edildi. Batı Şeria`nın Ramallah kentinde mülteci kamplarında yaşayan Filistinli gençler 65 meşale taşıyarak işgal devletini protesto etti.
 
PLASTİK MERMİ YAĞDI
Ramallah`ın güneyindeki El-Halil kentinde bulunan El-Urub Mülteci Kampı`nda düzenlenen gösterisinde ise Filistinli gençler ile işgal askerleri arasında çatışma çıktı. İşgal askerleri göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası bomba yağdırdı. 8 Filistinlinin yaralandığı çatışmada 1 işgal askerinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
 
MESCİD-İ AKSA`YA GİRDİLER
Öte yandan dün onlarca yahudi yerleşimcinin işgall polisinin koruması altında Mescid-i Aksa`ya girdi. Mescid-i Aksa korumaları, yahudi yerleşimcilerin Tevrat`ın indirilişini kutladıkları bayram etkinlikleri çerçevesinde Mescid-i Aksa`ya polis eşliğinde girdiklerini söyledi. Korumalar, Mescid-i Aksa`nın Hıtta ve Melik Faysal kapısından girmeye çalışan yerleşimciler ile Filistinliler arasında da çatışmaların meydana geldiğini kaydetti. BM`nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası (957 bin) göç etti.
 
Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir