• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
`Biz de Kur`an Kursuna Gitmek İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Okullar kapandı, camiler cıvıl cıvıl çocuklarla şenlendi. Yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendiren Milyonlarca öğrenci, Kur`an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Diyarbakır`da bulunan tüm camiler, öğrencilerle dolmuş durumda… Ancak bazı öğrenciler, maddi durumlarının elverişsizliği yüzünden sokaklara itilmişler. Bu çocuklar sabahtan akşama kadar ya çöplerde karton topluyor, ya ayakkabı boyuyor, yâda eline aldığı terazi veya simit tepsiyle ailesinin maddi destek sağlıyor.


Bizler de bu çocukların sıkıntılarını ve dertlerini dinledik. Aslında hepsi aynı şeyi istiyorlar; arkadaşları gibi gezip oynamayı ve yaz Kur`an kurlarında Allah`ın kelamını ve namaz kılmayı öğrenmek istiyorlar.


Celal Güzelses ilköğretim Okulu 6.Sınıfa öğrencisi Mehmet Demir (12), ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için ayakkabı boyacılığı yaparak günlük 5-7 TL kazanıp, ailesine yardım ediyor. 7 kardeş olduklarını belirten Demir, çalışmak zorunda olduğunu ifade etti. Şuan ne yapmak veya nerede olmak istersin? Şeklindeki sorumuza ise, "camideki yaz Kur`an kursunda" şeklinde cevap verdi.


İki arkadaş Ahmet(12) ve Hüseyin(13)… Ailelerinin maddi durumu kötü olduğu için çöplerde karton topluyorlar. Günlük çıkardıkları 5,10 TL ile evin mutfağına katkıda bulunuyorlar. Arkadaşları gibi onlarda camiye gidip, Kur`an dersi almak istiyorlar.


Fatih İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Sezgin kaya(11), çöplerden topladığını satarak, ailesine destek veriyor. Oda arkadaşları gibi, gezip eğlenmek ve namaz kılmayı öğrenmek istiyor.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24053.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24054.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24055.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24057.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24056.jpg

Şehmuz Kadan - Fikret Kavgalı - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir