• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
ABD’li generalin itirafı:" 7 ülkeye saldırıp hükümetlerini değiştireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1997-2000 yılları arasında NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı yapan ABD’li General Wesley Clark’ın 2007’deki işgal itirafı bir kez daha gündeme oturdu.

Clark, California Commonwealth Club'da okuduğu ‘Liderlik zamanı: Görev, onur, ülke uğruna’ başlıklı raporda şu ifadelere yer veriyor:

"Bir keresinde Pentagon'daydım. Genelkurmay sözcüsü beni ofisine çağırdı ve Irak'a saldıracağımızı bilmemi istediğini söyledi. Nedenini sordum. O da ‘Biz bilmiyoruz’ dedi. Saddam'ı 11 Eylül'e bağlayıp bağlamayacaklarını sordum, ‘hayır’ dedi. Altı hafta sonra Pentagon'a döndüğümde onu gördüm. Ona neden Irak'a saldırdığımızı ve saldırmaya devam edip etmeyeceğimizi sordum. Her şeyin daha da kötü olduğunu söyledi. Masadan bir kağıt aldı ve bu resmi notu Savunma Bakanlığı’ndan yeni aldığını söyledi. ‘5 yıl içinde 7 ülkeye saldıracağımız ve hükümetlerini yok edeceğimiz yazıyor. Irak'tan başlayacağız, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan ve İran'da devam edeceğiz. Bu inanılmaz!’ dedi. Ordunun görevi, çatışmaları önlemek değil savaşları başlatmak ve hükümetleri değiştirmektir. Başka ülkeleri işgal edeceğiz." - İslami Analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir