• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Batman Valisi Şahin: Türkiye bir afet ülkesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Tilmerç Mahallesi’nde bulunan İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Tatbikata katılan Vali Hulusi Şahin, yaptığı açıklamada, bu yılın tatbikat yılı olduğunu söyledi.

Sadece okullarda değil toplumun her kesiminde tatbikatlar yapacaklarını belirten Vali Şahin, “Her türlü afete karşı toplumumuzun nasıl bir reaksiyon vermesi gerektiğini artık iyice öğrenip bir refleks haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ortaklaşa olarak bugün Türkiye'nin tüm okullarında eş zamanlı bir tatbikat düzenledi. Biz de Batman'da buna katıldık.” dedi.

Herkesin deprem konusunda bilinç sahibi olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Çocuklarımız özellikle Türkiye'nin gerçeği olan deprem konusunda ne yapmaları gerektiğini anlık olarak göstermeleri gereken o hayati refleksi, deprem anında çök, kapan, tutun ve hemen akabinde deprem sarsıntısı geçtikten sonra da tahliyeyi nasıl yapacak, nerede toplanacak, bunları bu tatbikatta üstünden geçtik. Çok güzel hazırlanmış arkadaşlarımız. Afetle mücadele sadece bir kurumun işi değil tüm kurumların, tüm kesimlerin, gönüllülerin, vatandaşlarımızın, kamu kuruluşlarının herkesin belli bir eğitimle bilinç düzeyiyle yapması gereken bir hadise. Eğer bunu başarabilirsek kayıplarımız en aza iner.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğuna dikkat çeken Şahin, son olarak şunları söyledi: “Deprem, sel ve yangın gibi benzeri pek çok afet arka arkaya maalesef geliyor. Buna ne kadar hazırlıklı olursak o kadar az hasarla atlatırız. Bunun yolu da tatbikattan geçiyor. Bu husustaki bakanlığımızın inisiyatifinin gereğini de Batman'da tam bir şekilde yapmanın arayışı içerisindeyiz.”(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir