• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Filistinli esir kadınlar: Vahşi uygulamalara ve toplu cezalandırmaya maruz kalıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esir kadınlar bugün (3 Mart Perşembe), 8 Mart tarihinde kutlanacak olan Dünya Emekçi Kadınlar Günü için gönderdikleri mektupta işgal yönetiminin kendilerine yönelik insanlık dışı uygulamaları arasında, aile mensupları tarafından ziyaret edilmelerinin, kantinden yararlanmalarının, telefon görüşmelerinin engellenmesi, kasıtlı olarak tıbbi ihmal gibi değişik uygulamaların yer aldığını dile getirdiler.

Arabasındaki tüpün kazayla patlaması sebebiyle yüzü, elleri ve derisinin bir kısmı yanan, işgal güçleri tarafından da eylem teşebbüsünde bulunma suçlamasıyla hapse atılan İsra Ce'abis isimli esir bayanın tedavisinin sürekli ertelendiği ve ihmal edildiği belirtildi.

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti avukatlarından, Hannan El-Hatib isimli bayan avukatın kamuoyuna duyurduğu mektupta kadın esirlerin de gasp edilmiş haklarını geri almak için mücadele eden Esirler Hareketi'nin bir parçası olduğu ve işgal rejiminin cezaevleri yönetimine karşı verdiği mücadeleye ve kararlı duruşa katıldığı vurgulandı. Fiem - Haksöz

Bu haberler de ilginizi çekebilir