• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
İHH Ağrı Şubesinden öğrencilere kaynak kitap desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son zamanlarda kitaplara yapılan zamlarla birlikte öğrenciler kaynak kitap almakta zorlanıyor. İnsani Yardım Derneği İHH Ağrı Şubesi, hem öğrencilerin başarısına destek olmak hem de kitap almakta zorlanan ailelerin bütçelerine katkıda bulunmak için okulları dolaşarak öğrencilere kaynak kitabı yardımında bulunuyor

Hayırseverlerden aldığı bağışları öğrencilere ulaştıran İHH, son üç yılda Ağrı’da yaklaşık 40 bin kaynak kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

Son üç senedir bu yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten İnsani Yardım Derneği İHH Ağrı Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Engin, bu sene içerisinde yaklaşık 20 okula giderek, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine toplamda 12 bin kitap dağıttıklarını belirtti.

Yardım faaliyetlerin devam ettiğini belirten Engin, "Tabi eğitim alanı en çok dikkat etmemiz gereken alan, çünkü yeryüzündeki en doğru yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu manada son üç yıldır genel merkezimizin ve sağ olsun bağışçılarımızın aracılığıyla gönderdikleri kitaplarımız oluyor, yardımcı kaynak kitapları, lise, üniversite sınavlarına yönelik. Son üç yıldır 40 binden fazla kitap dağıttık. Bu yıl da inşallah toplamda 12 bin kitap dağıtmış olacağız. Şu ana kadar yaklaşık 20 okula gittik ve okullarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bu hafta içerisinde bu okullarımızı bitirmeyi planlıyoruz, zira sınav da yaklaştı. Bu kitaplarımızı inşallah öğrencilerimize yetiştireceğiz. Ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Bir şekilde hem ailelerimizin bütçesine katkıda bulunmuş olmak, hem de öğrencilerimizin başarısına katkıda bulunmuş olacağız. Özellikle o kitabı, kaynağı görünce dolayısıyla mutlu olmuş oluyorlar, ailelerden de bu konuda geri dönüş alıyoruz. Yani bunu duyan aileler, okullar aracılığıyla ulaşamadığımız aileler, buraya gelip bizden temin edebiliyorlar. Eğitim ve öğretim hayatlarında da bir nebze de olsa katkı sunabiliyorsak kendimizi çok mutlu hissedeceğiz. Bu manada bağışçılarımızın, özelikle kırtasiye ve kaynak kitap bağışlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir