• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
CHP’li danışman Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e saldırdı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da 28 Şubat'ta altı siyasi partinin lideri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatını imzaladıktan sonra Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'e müdahalede bulundu. CHP’nin henüz iktidar bile olmadan gazetecilere saldırması tepki çekti.

Mutabakat kitapçığını liderlere imzalatmak isteyen Deniz Zeyrek, CHP’li basın danışmanı tarafından red edildi. Daha sonra ise CHP’li basın danışmanı iddiaya göre, “sen kimsin, gerizekalı” diyerek sesini yükseltmeye başladı. Daha sonra ise korumaların Deniz Zeyrek’i omuzunda çektiği iddia edildi. Deniz Zeyrek, “Bana dokunamazsın” diye tepki gösterince koruma geri adım attığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu olaya tepki vermedi!

Deniz Zeyrek, yaşadığı sorunu aynı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iletti. Kılıçdaroğlu, üzüntüsünü dile getirmekle birlikte, yapılan bu çirkin davranışla ilgili hiçbir adım atmadı. Olaya tanık olan Ali Haydar Fırat, “Ben Deniz Zeyrek'in yanındaydım. Büyütmemesini söyledim. Birlikte sohbet ederek kapıya yürümeye başladık. Ne bir işaret ne söz oldu. Ancak o koruma kıyafetli şahıs ve Topsakal koşarak arkadan saldırmaya çalıştı” dedi.

Bu arada, Zeyrek’in konuyu yazısına taşımasından sonra Ankara'da CHP'yi takip eden çok sayıda muhabir ve yazardan, CHP'lilerden, Topsakal'ın göreve geldikten sonra havaya girdiğini, kendisiyle iyi geçinmeye çalışanlar dışında bütün gazetecilere, siyasetçilere kötü davrandığını anlattılar.

“Herkes hak ettiği danışmanlarla çalışır”

Deniz Zeyrek, “Böyle bir olayın muhatabı olduğum için üzgünüm. Oturduğu koltuğu kaldıramayan, kompleksli genç bir arkadaş. CHP'ye, böyle deneyimsiz, liyakatsiz bir danışman yakışmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine danışman olarak yakıştırıyorsa benim için sorun yok. Herkes hak ettiği danışmanlarla çalışır” yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir