• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
İhvan Der`den HÜDA PAR`a `Geçmiş olsun` ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin oy birliğiyle aldığı kararla aralarında Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel başkan yardımcıları Said Şahin, Bahattin Temel ve İstanbul il başkanı M. Ali Gönül’ün de bulunduğu 15 kişiye 112 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
 
Verilen cezalar nedeniyle Hür Dava Partisi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İlim Ahlak ve Kültür Derneği (İhvan Der) yetkilileri, verilen kararın zulüm olduğunu söylediler.
 
Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden heyeti parti yetkilileri karşıladı.
 
Ziyarette İhvan Der heyeti, Hür Dava Partisi yetkililerine verilen cezalardan dolayı üzgün olduklarını dile getirdiler.
 
Verilen kararların zulüm olduğunu dile getiren İhvan Der yetkilileri, “Bu cezalar Hür Dava Partisi’ni siyasetten men etme çabalarıdır. Bilinen bir gerçek vardır, meyve veren ağaç taşlanır. Bu olaylar ve daha önce meydan gelen olaylar karşısında HÜDA PAR’ın sağduyulu ve metanetli olduğunu gördük” ifadeleri kullanıldı.
 
İhvan Der yetkililerine verdikleri destek için teşekkür eden Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Yapıcıoğlu, “ Bu tür baskılar bizi yıldıramaz. Kimse bizi diğer partilerle karıştırmasın çünkü bizde doldurulmayacak makam ve mevki yoktur. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından kitlesel olarak tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.
(Osman İçli/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir