• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
Ümraniye'deki cami inşaatı 5 yıldır bitirilemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde, yaklaşık 5 yıl önce temelleri atılan cami inşaatı yıllardır bitirilemiyor.

Dış cephesi tamamlandıktan sonra yapımı durdurulan cami inşaatının neden bitirilemediğini sorgulayan ilçe sakinleri, Ümraniye Belediyesinin hemen karşısında yer alan caminin bir an önce tamamlanarak ibadete açılmasını istiyor.

Hafriyat çalışmalarına 14 Aralık 2018'de başlanan ve 6 Haziran 2018'de temeli atılan Ümraniye Büyük Camii, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü'nün de yer aldığı alanda bulunuyor.

Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve dönemin Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katılmıştı.

 

Caminin inşaatı bittiğinde Ümraniye ilçesinin en büyük camisi olması planlanıyordu. Eski araba pazarının 18 bin 900 metrekarelik arsası üzerinde yükselecek cami, toplam 3 bin 653 metrekarelik kapalı alana sahip olacaktı. Camide ayrıca sergi, konferans, fuaye alanları ve kütüphanelerin bulunması da planlanmıştı.

Etrafında güvenlik önlemlerinin alındığı camide beton dökümünde kullanılan iskelet demirlerinin hala beklediği ve herhangi bir çalışanın olmadığı gözlendi.

Konuyla ilgili konuşan ilçe sakinleri caminin bir an önce bitmesini istiyor.

"Burası Müslüman bir ülke, bu kadar yıldır bir cami yapılmaz mı?"

Kendal Aker

Camii'nin olduğu mahallede bir senedir yaşadığını söyleyen Kendal Aker, "Bu yolu sürekli kullandığım için görüyorum, ne zaman bitecek diye çok düşünüyorum. Neden yapılmadığını merak ettim, açıkçası maddiyat desem, Cumhurbaşkanı her yerde bir cami açıyor, buraya da bu para akardı yani, burası cami sonuçta. Açıkçası işin arka planında farklı bir şey olduğu kesin. Çünkü bu cami kaç yıl oldu yapılmıyor, haydi yapılmadı, görüntü olarak da çok kötü. Burası Müslüman bir ülke, bu kadar yıldır bir cami yapılmaz mı? Bu kadar tepki oldu buna rağmen hala bir şeylerin yapılmaması düşündürücü." dedi.  

"Bu caminin bu şekilde durması ve kalması yakışmıyor"

Şaban Sandıkçı

10 yıldır caminin olduğu mahallede ikamet ettiğini belirten Şaban Sandıkçı, "Neden yapılmadı, ne için durdu? Biz de endişe ediyoruz. Herhangi bir maddi sıkıntı mı, usulsüzlük mü? Artık ne olduğunu biz de şüpheyle izliyoruz. Bu caminin bu şekilde durması ve kalması yakışmıyor tabi ki, bizi de üzüyor. Bir an evvel yapılarak bitirilmesi ve hizmete açılması lazım. Çamlıca Camii erken bir zamanda, verilen tarihte yapıldı, Taksim Camii verilen sürede yapıldı, ne kadar güzel… hepsine de gittim, bu cami yıllardan beri açılmadı, atıl vaziyette duruyor." diye konuştu.

"Cami olarak görüntü rahatsız etmiyor ama bu şekilde olması rahatsız ediyor"

Mehmet Zekir Karadereli

Ümraniye'de yaşayan vatandaşlardan Mehmet Zeki Karadereli, "Bu inşaat yapılmış, durmuş, daha neyi bekliyorsunuz? Yapılmış bir şeyi yıkarak yerine ne yapacaksın? Yapılmışı devam ettirmek önemli, yıkmak değil. Sonuçta bu buraya kadar gelmiş, buraya kadar gelen bir şeyi yıkarak yerine ne yapacaksın? Alternatif sunacaksın! Cami olarak görüntü rahatsız etmiyor ama bu şekilde olması rahatsız ediyor, bitmesi gerekiyor." diye belirtti. 

"Bir an önce bitsin şu an çürümeye terk edilmiş"

Ata Tavil

Ata Tavil ise, "Burası yapıldı mı, yapıldı. Bunu siz bu aşkla, şevkle cami diye inançlarımıza uygun yaptırdıysanız devamını da getireceksiniz. Bence yapılmalı; başladığı için yapılmalı ve bitirilmeli. Bir an önce bitsin, çünkü şu an çürüyor, çürümeye terk edilmiş." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir