• DOLAR 32.451
  • EURO 34.505
  • ALTIN 2470.707
  • ...
Siirt'te 112 Acil çağrı merkezine gelen 302 bin çağrının 251 bini asılsız çağrı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda sunum gerçekleştiren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Sami Bozkurt, kurumun çalışmaları, personel durumu, teknik konular, çağrı istatistikleri, 2022 yılı hedefleri ve verileri hakkında bilgiler aktardı.

Toplantıda yapılan sunumda, 112'ye gelen aramalarda ortalama bekleme süresinin 2,4 saniye ve çağrı alıcının ortalama konuşma süresinin 4,30 saniye olduğu belirtildi. 112 Acil Çağrı Merkezimize bugüne kadar toplam 302 bin 971 çağrı yapıldığı bu çağrılardan, 51 bin 59 asıl çağrı, 251 bin 912 asılsız çağrı yapılarak vakaya dönmeyen çağrı oranının yüzde 83 olduğu aktarıldı.

Tüm acil çağrıların 112 numarası altında tek bir çatıda toplandığını belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İçişleri Bakanlığın himayelerinde tüm illerde hayata geçirilen 112 Acil Çağrı Merkezi projesinin milli ve yerli bir proje olduğunu, uluslararası arenada da büyük bir ilgi gördüğünü ve ödül alan bir proje olduğunu söyledi.

Çağrıların karşılanmasından, ekiplerin olay yerine ulaşmasına kadar tüm verilerin sistemde kaydedildiği için, istatistiksel olarak verimlilik ölçümü yapılabildiğini ve ilgili kurumlara analiz yapma imkânı sağlandığını Kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, Maliyet tasarrufu ve vatandaşlara sunulan hizmetlerde etkinlik sağlandığını, İller arasında uygulama birliğinin de sağlandığını kaydetti.

112 Acil çağrı merkezinin gereksiz yere aranmaması konusunda da vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, Acil çağrı hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara sunulması için 112 Acil Çağrı Merkezinin tanıtımı ve gereksiz çağrıların minimum seviyeye indirmesi için gerekil tanıtım ve eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

Görüş ve önerilerin de sunulduğu toplantı, 2022 yılı itibariyle yapılacak olan tüm tanıtım faaliyetleri, ihtiyaçlar ve hedeflerin belirtilmesiyle son buldu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir