• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Almanya'da eşini öldüren koca Gaziantep'te tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, 19 Şubat 2022’de Almanya’nın Fehrbellin kentinde meydana geldi. İddiaya göre, H.U. ve eşi E.U. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.U. eşi E.U’yu boğarak öldürdü. Daha sonra eşi E.U’yu evlerinin bahçesine gömen H.U. bir hafta önce 4 çocuğu ile birlikte Türkiye'ye geldi.

Gaziantep'in Nizip ilçesine gelen H.U, eşinin nerede olduğunu soran yakınlarına kendisini terk ettiğini söylemesi üzerine durumdan şüphelenen kadının yakınları durumu polise bildirdi. Türkiye ve Almanya polisine E.U’nun kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine çalışma başlatıldı.

Kadının yakınları sosyal medya hesapları üzerinden E.U’nun bulunması için çalışma başlattı. Türkiye ve Almanya polisinin ortak çalışması sonucu H.U’nun 24 Şubat 2022’de giriş yaparak Nizip ilçesine geldiği, E.U'nun akrabalarının da 27 Şubat 2022’de Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat ederek E.U'nun kayıp olduğunu bildirdikleri öğrenildi.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünün durumu Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmesi üzerine H.U’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Nizip ilçesinde yakalanan H.U. gözaltına alındı.

İlk ifadesinde eşinin evi terk ettiğini ve bir daha kendisinden bir haber alamadığını söyleyen H.U. daha sonra ise eşini boğarak öldürdüğünü ve Almanya'da oturdukları evin bahçesine gömdüğünü itiraf etti.

İtiraf üzerine Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Almanya polisi ile iletişime geçerek, E.U’nun cesedinin bulunduğu yeri bildirdi. Yapılan kazı çalışmasında kadının cesedi bulundu.

E.U’nun cenazesi Almanya'daki işlemlerinin ardından Türkiye'ye gönderilirken, H.U. ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir