• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Beyaz önlüklüler tekrar greve gidecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hekimlerin sıkıntılarını bahane ederek bir süredir greve giden sağlık çalışanlarından bir grev kararı  daha geldi.

DOKTORLAR HALKI MAĞDUR EDİYOR

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHDF)  öncülüğünde Şubat ayında acil hizmetler dışında üç gün iş durdurulmuştu. Hekimlerin dile getirdiği sorunlara yönelik somut bir adım atılmadığı iddia eden örgütler, 14-15 Mart'ta ve 14-16 Mart arasında yeniden grev yapacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı 657 sayılı kanunu hatırlattı!

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise grevlerle ilgili bir görüş yazısı yayımladı. Yazıda, ülkedeki ekonomik sıkıntılardan sağlık çalışanlarının da etkilendiği, doktorların iş yükünün arttığı ifade edildi. "Kamunun yetkili mercileri sağlık çalışanlarının haklı talep ve beklentilerinin en üst seviyede farkındadır" denilirken bu beklentilerin duyurulmasının "kabul edilebilir" olduğu belirtildi.

Ancak bununla birlikte eylemlerin görünür olma amacını yerine getirdiği, kamunun bu konularda çalışmalara başladığı dile getirildi. Yazıda ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde (...) görevlerine gelmemeleri (...) yasaktır" şeklindeki 26'ıncı maddesine atıfta bulunuldu. Bu kapsamda temel sağlık hizmetini aksatacak her türlü davranışın disiplin mevzuatı içerisinde değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir