• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Regaip Kandili`ni nasıl ihya etmeliyiz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR –Mübarek Üç Ayların ilk Perşembe günü, yani Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regaip Kandili olarak bütün İslam âleminde ihya edilecek. Üç ayların önemini ve yarın ihya edilecek olan Regaip Kandili’nin nasıl ihya edilmesi gerektiğini Buca Müftüsü Adem Gülmek anlattı.
 
Üç ayların manevi değerinin çok yüksek muhterem zaman dilimleri olduğunu belirten Gülmek, “Üç Aylar vesilesiyle hem bir nefis muhasebesini hem de bundan sonraki hayatımızda geliştireceğimiz olumlu yönlerimizi, hayırlı çalışmalarımızı ve bu çalışmalarımıza yönelik kararlarımızı bu zaman diliminde alıyoruz” dedi.
 
Regaip kandilinde neler yapmalıyız?
Perşembe günü ihya edilecek olan Regaip Kandili’nin Allah’ın sunduğu bir fırsat kapısı olduğunu vurgulayan Gülmek, “İnsanlar için aranan, istenen bir özellik haline geldiği yirmi birinci yüzyılda akan gözyaşlarının ve insan kanının yegâne çaresi ve çözüm yolu Allah’ın dini etrafında birleşmek, kenetlenmek ve Allah’a iyi bir kul olabilmenin mücadelesinden geçer” ifadelerini kullandı.
 
Regaip Kandili’nde yapılması gerekenlere değinen Gülmek, “Bu kapsamda Regaip kandilini bir fırsat olarak değerlendirip, gecesini namaz kılmakla, nafile ibadetlerle,  Kur’an okumak suretiyle geçirmeye gayret gösterelim. Annemizi, babamızı, akrabalarımızı, komşularımızı, dostlarımızı elden geldiğince ziyaret edelim. Yetimleri sevindirelim, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını görelim. İnsanlara yarar sağlayacak güzel amelleri ve çalışmaları hem bu vesileyle gerçekleştirelim hem de bundan sonraki yaşantımız için bir adet haline getirelim” şeklinde konuştu.
 
Üç Ayların İslam âlemi için hayırlar getirmesini dileyen Gülmek, “Bu kapsamda Recep ayının, Şaban ayının ve nihayetinde Ramazan-ı Şerif’in bereketli olması, bereket getirmesi, insanımıza iç huzuru getirmesi, toplumumuza hayırlar getirmesi hepimizin genel temennisidir. Rabbim bu iyi niyetimizi inşallah gerçekleştirmeyi bizlere nasip eyler. Mübarek Regaip kandilini mümin kardeşlerimiz için tebrik ediyor hayırlar getirmesini, bereketler getirmesini, insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”dedi. (Yunus Şani – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir