• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl merkez Kaleönü, İnönü ve Kültür Mahallelerinde şebeke hatlarının tamamının bittiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Atıksu Arıtma Tesisi ile Kaleönü Mahallesi arasındaki 800 mm. çapında ve 2 bin 600 metre uzunluğundaki ana toplayıcı hat tamamlandı.
 
Kaleönü Mahallesinde 2 ayrı noktada Muş yolu altından geçen Yatay Delgi tamamlandı. Kaleönü, Kültür ve İnalı Mahallelerinde şebeke hatlarının yüzde 100’lük bölümü tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisinden Yeşilyurt ve Mirzan Mahallelerine giden 800–600–500–400 milimetre çapında ana toplayıcı hattın Yeşilyurt Mahallesine kadar olan kısmı (Askeri Bölgeden geçen kısım dâhil) tamamlandı ve Yeşilyurt Mahallesinden Mirzan Mahallesine doğru şebeke yapımına başlandı. Burada 9.000 metre şebeke tamamlandı. Şebeke çalışmalarına devam ediliyor. Aşağı Çarşı içine giden ve derenin iki tarafına yapılan toplayıcı hattın tamamı bitirildi” dedi.
 
Saray Mahallesi’nde şebeke çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Atalay, “Düzağaç bölgesinde Muş Karayolu altından geçen Yatay Delgi bitirilmiştir. Atıksu Arıtma Tesisinden Düzağaç’a giden toplam 2 bin 800 metrelik 800mm. toplayıcı hat tamamlanmıştır. Bu bölgede Saray Mahallesinde şebeke hatlarının yüzde 95’i tamamlanmıştır. Saray mahallesinde şebeke çalışmalarına devam edilmektedir. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde 3 bin 500 metrelik şebeke tamamlanmış olup, TOKİ konutlarına giden 400 milimetrelik hat bitirilmiştir. Düzağaç Bölgesinde Devlet Hastanesi karşısında Kavşak geçişinde yapılan Yatay Delgi ile Yağmursuyu ve Atıksu geçişleri tamamlanmış olup, hastane önünden gelen yağmursuyu ve atıksu hattı Düzağaç kavşağında bacaya bağlanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde atıksu ve yağmursuyu hatlarının yüzde 90’ı tamamlanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
 
"147 km kanalizasyon hattı tamamlandı’’
Çalışmaların programın önünde yürüdüğünü belirten Atalay, “Yapılan çalışmalarla 147 km kanalizasyon hattı tamamlandı. 2 bin 100 adet binanın kanalizasyon bağlantısı, yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Ayrıca 500–600–800 mm çapındaki ana taşıyıcı hatlar tamamlanarak devreye girdi” diye konuştu.
 
Yağmursuyu çalışmaları devam ediyor
Kültür Mahallesinde Yağmursuyu hatlarının tamamlandığını belirten Başkan Atalay, “Yağmursuyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400 mm’lik borulardan başlamak suretiyle 1200 mm’lik boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmursuyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir. Kültür Mahallesinde Yağmursuyu Kanalları tamamlanmış,  Düzağaç Mahallesinde Devlet Hastanesi önünden geçen 1000 milimetre ve 800 milimetre çapındaki yağmursuyu hattı bitirilmiştir. Bu bölgede atıksu kanalı çalışmalarına devam edilmektedir. Şehir Merkezine doğru yağmursuyu ve atıksu kanallarının yapımına Kültür caddesinden devam edilmektedir” şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir