• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’de 7-8 aya yetecek kadar buğday stoklarının mevcut olduğunu aktaran Ay, ülkenin bu konuda önlemini aldığını söyledi.

 

Halkın buğday noktasında hiçbir zaman tedirginlik yaşamamasını isteyen Ay, buğday noktasında şu an hiçbir problemin olmadığını anlattı.

Türkiye’nin çok fazla buğday ihraç ettiği için Ukrayna ve Rusya’dan buğday aldığını aktaran Ay, aksi halde bu iki ülkeden hiç buğday gelmese bile üretilen buğdayın Türkiye’ye yettiğini vurguladı.

Halil Ay

“Yeteri kadar buğdayımız var”

Ay, “Ukrayna ve Rusya savaşından dolayı doğal olarak vatandaşlarımız biraz tedirginlik içerisindedir. Ülke olarak önlemimizi almışız. Şu an için limanlarda bekleyen buğdayımız var. Lisanslı depolarda yeteri kadar buğdayımız var. 7-8 aya yetecek kadar buğday stoku mevcuttur. Şu anda hâlâ un sanayicisine buğday dağıtımı mevcuttur.” dedi.

“Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar”

Ülkede buğday probleminin olmadığını ifade eden Ay, “Ülkedeki mevcut buğdayımız, buğday hasadının sonrasına kadar da yeterdir. Vatandaşlarımız buğday noktasında hiçbir zaman tedirgin olmasınlar. Hükümet zaten dışardan aldığı buğdayı ucuz fiyata un sanayicisine tedarik ediyor. Şu an için hiçbir problemimiz yok. Umarım bu savaş biter ve vatandaşlarımız da kaygıdan kurtulur.” diye konuştu.

“Ukrayna ve Rusya’dan hiç buğday gelmese bile buğdayımız bize yeter”

Nisan ayında yeterli miktarda yağış yağması halinde buğday sıkıntısının hiç kalmayacağına dikkat çeken Ay, şöyle devam etti:

“Şu an için buğday, arpa iyi durumdadır. Şu ana kadarki yağış oranı yeterlidir, bu konuda bir problem yok. Nisanda, mayısta yeterli miktarda yağış yağarsa, Allah’ın izniyle Rusya’ya da Ukrayna’ya da ihtiyacımız kalmaz. Şu da bilinmelidir ki, Türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir. Üretim adına her şeyimiz var. Irak, İran, Suriye ve hatta Afrika ülkelerine bile un ihracatı yapan bir ülkeyiz. Normal şartlarda buğdayımız bize yetiyor. Çok buğday sattığımız için Ukrayna’dan, Rusya’dan buğday alıyoruz. Yoksa bu iki ülkeden bize hiç buğday gelmese bile buğdayımız bize yeter.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız