• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Otomobil üretimindeki düşüş ikinci el araçların fiyatını yükseltti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirten Barış, bu nedenle halkın araç alamaz hale geldiğini vurguladı.

 

Piyasadaki belirsizlik yüzünden kimsenin iş yapamadığını, araç satışlarının durma noktasına geldiğini dile getiren Barış, araç piyasasının hareketlenmesi için ÖTV’nin düşürülüp yeteri kadar piyasaya sıfır araçların girmesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet Can Barış

“İnsanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor”

Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, “Sıfır araçlarda üretimin yüzde 15 düşürülmesi ikinci el araç fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Ama şu anda insanlar ne sıfır ne de ikinci el araç alabiliyor. Sıfır araç üretimi ne kadar yüksek olursa hem biniciler için hem esnaf için hem de piyasa için o kadar iyi olur ve denge sağlanır.” dedi.

“Türkiye’nin araç piyasasında belirsizlik var”

Araç piyasasında bir belirsizliğin söz konusu olduğuna dikkat çeken Barış, “Şu anda Türkiye’nin araç piyasası belli değil. Bir gün düşüyor, diğer gün yükseliyor. Şu anda her şeyde büyük bir belirsizlik var. Bugün düşük fiyata olan dolar, diğer gün yükselebiliyor. Bir gün 2 lira yükselirken diğer gün 5 lira düşebiliyor. Bu belirsizlik yüzünden insanlar da ne yapacağını bilemiyor. Böyle olunca çiftçi ve inşaat sektörcüden tutun bütün sektörler perişan durumda.” diye konuştu.

“ÖTV düşürülüp, piyasaya yeteri kadar sıfır araç girmeli”

İkinci el araç piyasasının tamamıyla durgun olduğunu belirten Barış, konuşmasına şöyle devam etti:

“İki ay önce araç piyasası biraz canlanmıştı, az da olsa biraz iş yapabiliyorduk ama şu anda piyasa tamamen durgun ve sıfır araçlar istenilen seviyede piyasaya gelmiyor. Oto galericiler sitesine kimse gelmediği için satışta yapamıyoruz. Şu anda düşük model olan 100 bin civarındaki araçlar gidiyor. Yüksek model araçlar ise şu anda hiç satılmıyor. Otomobil piyasasının canlanması için ÖTV’nin düşürülmesi ve sıfır araçların piyasaya ihtiyacı karşılayacak şekilde girmesi lazım. Bu şekilde belki piyasa canlanır. Bu şekilde olmazsa piyasa canlanmaz.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir