• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Diyanet sendikalarından Dünya Kudüs Haftası mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından ilan edilen Dünya Kudüs Haftası bu yıl 25 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasına tekabül ediyor. Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam Ümmeti açısından önemini değerlendiren Diyanet sendikaları, Müslümanların tüm ihtilafları bırakarak Kudüs davası etrafında toplanmaları gerektiğini belirtti.

Kudüs'ün İslam için önemli bir şehir ama ilk kıble olması hasebiyle Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için daha ehemmiyetli olduğunu söyleyen Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, "5'inci Harem-i Şerif olan Diyarbakır'dan Kudüs'ün bu güzelliğini görüyoruz. Allah Resul'ü 'Mescid-i Aksa'yı ziyaret edin orda namaz kılın' diye emir buyurmuş ve oraya gidemeyenlerin de yağ göndermeleri tavsiyesinde bulunmuştur. Buda gösteriyor ki, aslında dün yağ göndermenin bugün oradaki insanlarla dayanışma olarak açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir." dedi.

Ömer Evsen

"Dün 'oraya yağ götürün' ifadesi bugün 'oradaki Müslümanlara yardım edin' emridir"

Kudüs böylesi bir öneme haizken, yahudi işgalcilerin ayakları altına alınmaya çalışılıyorken İslam coğrafyasındaki Müslümanların bu konuya duyarsız kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığına vurgu yapan Evsen, "Bu nedenle biz her yıl Recep ayının son haftasının Dünya Kudüs Haftası olarak kutlanmasını ve anılmasını çok önemli buluyoruz. Yılda bir defa da olsa oradaki insanlarla en üst seviyede dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir daha gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal rejiminin her gün saldırdığı, Müslümanları şehid ettiği ve o kutsal beldeyi yıkmaya çalıştığı bir süreçte dünyanın buna ses vermesi için İslam aleminin harekete geçmesi gerektiğine dikkat çeken Evsen, şunları söyledi:

Eğer biz Müslümanlar bugün Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı iyi şekilde savunmazsak, Peygamberimizin bize emrettiği 'oraya yağ gönderin' ifadesini ya da 'oradaki Müslümanlara yardım edin' emrini unutursak o zaman bizim için Kudüs davası bitmiştir. Bizlerin buradan çağrısı şudur: Tüm İslam alemi Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeli hem sosyal hem görsel hem işitsel medyada hem de hayatlarında bir Kudüs Haftası etkinliği düzenlemeliler. Bu nedenle yapılan çağrıyı önemli buluyoruz ve Kudüs haftası etkinliklerinin aslında yılın 365 gününe yayılmasını ve 'El Kudsu Lena' yani 'Kudüs Bizimdir' sloganı etrafında hayata ve harekete geçirmesini diliyoruz.

İdris Akdeniz

"Allah'ın yardımının tecelli etmesi için müminlerin birlik beraberlik içinde şart!"

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği'nin ortaklaşa deklere ettikleri ve bu girişim sonucunda 2021'de ilan edilen Dünya Kudüs Haftasının tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesi temennisiyle duygu ve düşüncelerini paylaşan Mil Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İdris Akdeniz, "Bilindiği gibi 1948'den beri yahudi devleti kurma saikiyle siyonistler tarafından işgal edilmiş olan Kudüs, yeniden savaş sahnesine dönüştürülmüş, Müslümanlar her türlü zulüm, tecir ve soykırıma reva görülmüştür. O günden bu yana küresel küfür güçlerinin desteğiyle siyonistlerce evleri yıkılan, soykırıma tabi tutulan, evlerinden edilip göçe zorlanan, açlığa ve yokluğa maruz bırakılan, bütün temel insan haklarından mahrum edilen Filistinli kardeşlerimize dünya kör, sağır ve dilsiz davranmakla kalmayıp zalim israili desteklemiştir." dedi.

Batı devletlerin yanı sıra sözde Müslüman ülkelerin batı yanlısı yöneticilerinin de bu anlamda mazlum Filistin halkını yalnız bıraktıklarının altını çizen Akdeniz, "Dolayısıyla Filistin'de ve dünyada Müslümanlara uygulanan bütün zulümlerin son bulması, Allah'ın yardımının tecelli etmesi için müminlerin birlik beraberlik içinde, yek vücut olmaları elzemdir." ifadelerini kullandı.

Var olabilmenin yegâne yolunun değer yargılarına sahip çıkarak Kur'an ve Resul'ün önderliğinde uhuvveti pekiştirmek ve Allah'ın ipine sarılmak olduğuna vurgu yapan Akdeniz, "Bu vesileyle değerlerimizin farkında olmamız, asrı saadet kardeşliğini, sadakat-ı eminliği sahih İslam anlayışı kuşanma umuduyla haftanın ümmetin dirilişine, birleşmesine vesile olmasını ve Müslümanların bugünün önemine gerekli hassasiyetin göstermesini umut ediyorum." temennisinde bulundu.

Mevlüt Yıldız

"Kudüs, bir haftaya sığdırılacak bir mesele değildir"

Kudüs'ün Müslümanlar açısından önemine değinen Din Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mevlüt Yıldız ise ilk kıblegah olan Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekti.

Yıldız, "İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs, hepimizin en çok değer verdiği yerdir. Kudüs, İslam'ın malı olduğu gibi bizim için çok kıymetli yerlerden bir tanesidir ve hiç kimseye bırakmayız. Başkaları tarafından işgal edilmişse de Kudüs kırmızı çizgimizdir. Dünya Alimler Birliği buna değer veriyor ama sadece bir haftaya bırakılmaması gerekir. Çünkü bir haftaya sığdırılmayacak bir meseledir. Kudüs haftası mübarek olsun. Kudüs değerimizdir, ilk kıblegahımızdır. Müslümanların ona sahip çıkması ve Kudüs halkının yanında olması gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir