• DOLAR 32.446
  • EURO 34.45
  • ALTIN 2484.627
  • ...
Tüm Tweetler Kaydediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Haritada 12 Nisan 2013 ile 12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye`de atılan tweet yoğunluğu görülüyor. Uygulamanın dünyada Twitter kullanım yoğunluğunu gösterdiği gibi atılan tweet`leri kaydettiği de görülüyor. Haritanın üzerinde herhangi bir noktaya tıklandığında ise orada atılan tweet`ler, yanda açılan bir pencerede sıralanıyor.

TweetMap adı verilen uygulama şimdilik 170 milyon tweeti içeriyor. Massachusetts Teknoloji Üniversitesi`nden Todd Mostak ve Harvard Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanmış harita, kullanıcılara Twitter`ın coğrafyalara göre kullanım yoğunluğunu gösteriyor. Tarih aralığı seçilebildiği gibi filtreleme özelliği sayesinde arama çubuğuna yazılan bir kelimenin nerelerde tweet olarak atıldığı da görülebiliyor.

http://www.trthaber.com/dosyalar/images/PPPP.jpg

Haritada Türkiye`nin, dünyanın yoğun Twitter kullanan bölgeleri arasında olduğu hemen göze çarpıyor. Türkiye`de ise İstanbul ve çevresi başta olmak üzere neredeyse tamamında Twitter`ın sık kullanıldığı dikkat çekiyor. Seyahat sırasında atılan tweet`ler sayesinde Türkiye`nin karayolu ağı ortaya çıkarken, Marmara Denizi`nde ulaşımı sağlayan feribotların da güzergahları fark ediliyor.

(ZAMAN)


Bu haberler de ilginizi çekebilir