• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
BURSA - Surinam`ın Hollanda Başkonsolosu ve muhtemel Türkiye Büyükelçisi Roy Erwin, eşi ve iş adamı Mehmet Yamaç’la beraber Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`yi makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Altepe, "Türkiye, Güney Afrika ülkeleriyle ilişkiler anlamında tüm iletişimini Surinam üzerinden yürütecek. Bursa da Türkiye adına bu ilişkilerde başrolü oynayacak" dedi. 
 
Surinam`ın muhtemel Türkiye Büyükelçisi Roy Erwin, büyükelçilik açılması konusunda Türkiye’ye yaptıkları başvurunun birkaç ay içerisinde sonuçlanacağını ve büyükelçiliğin resmen faaliyete geçeceğini açıkladı.
 
İşadamı Mehmet Yamaç`ın yönlendirmesi doğrultusunda üs olarak Bursa`yı seçtiklerini belirten Erwin, "Bursa, tanıdığım kadarıyla tamamıyla bir üretim kenti. Bana verilen bilgiler doğrultusunda, her türlü malın en kalitelisinin burada üretilebildiğini öğrendim. Bunlar çok etkileyici şeyler. Bizim bölgemiz de tam bir tüketim bölgesi. Başlatılacak işbirliğinin her yönden yararları olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu. 
 
İşadamı Mehmet Yamaç ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan`la geçen Şubat ayında yapılan anlaşma gereği Türkiye`de büyükelçilik açılması kararının alındığını bildirdi.
 
Başkan Altepe, ziyaretin anısına misafirine Bursa Bıçağı ve kenti tanıtan hediyeler verdi.(Zeki Aras-İLKHA)