• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Suudi Yabancı işçileri Sınırdışı Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan yönetimi ülkede genel olarak hizmet sektöründe çalışan yabancı uyruklu işçileri sınır dışı etme kararı aldı.

Çoğunluğunu Endonezya, Malezya, Filipinler gibi Asya ülkelerinden insanların oluşturduğu işçileri ise ülkelerine döndüklerinde birçok ekonomik ve toplumsal sorun bekliyor.

‘ÜLKEYİ TERK EDENLERE EV VAADİ’

Suudi Arabistan’da yayın yapan el Arabiya Televizyon’u ise ülkedeki yabancı uyruklu işçileri sınır dışı etme planları yaparken; bu kişilerin ülkelerine döndüklerinde iyi bir yaşam süreceği yönünde haberler yayınlanıyor.

Suudi Arabistan Tv kanalı, Suudi Arabistan’dan Filipinlere gidecek işçiler için yeni evlerin yapılacağını duyurdu.

Habere göre ülkelerine döndüklerinde zorlu hayat koşulları ile karşı karşıya kalmaktan korkan Filispinlileri dönüşe teşvik etmek için yeni ev inşa edilecek.

SUUDİ ARABİSTAN ÜLKE EKONOMİSİNDE DÜZENLEMELER YAPIYOR

Reuters`a göre, Suudi Arabistan’da bulunan yaklaşık 1.2 milyon Filipinlinin 500 binini ülkeden sınır dışı ederek ülkedeki istihdam alanlarında düzenlemeler yaptığını açıkladı.

Suudi Arabistan`ın bu kararının Arap dünyasında yaşanan halka ayaklanmaları sürecinde gelmesi ise dikkat çekti.

YABANCI UYRUKLU İŞÇİLERE ‘KÖLE’ MUAMELESİ

İngilter’de yayın yapan Observer Gazetesi Suudi Arabistan`a, özellikle ev hizmetlerinde çalışmak için giden yabancı işçilerin dramını ele alıyor.

Gazeteye göre, `evlerinden uzakta bir alacakaranlık kuşağında yitip giden göçmenlerin hali, Suudi hanımağaların insafına kalmış durumda`...

Suudi Arabistan çalışan yabancı işçilerin her yıl kendi ülkelerine 17 milyar dolar gönderdiklerini belirten gazete, madalyonun diğer yüzünde bazı işçilerin maruz kaldıkları ağır fiziksel ve manevi tacizin olduğunu kaydediyor.

Gazetenin Orta Doğu uzmanı Jason Burke tarafından kaleme alınan haberde, Suudi Arabistan`a özellikle ev işlerinde çalışmak üzere gitmiş kadınların sorunları aktarılıyor.

Çoğunlukla Hindistan, Endonezya ve Filipinlerden olan bu kadınlar, sabahın köründen gece yarılarına kadar çalıştırıldıklarını ve sürekli kötü muameleye maruz kaldıklarını anlatıyor.

Haberde, bu yüzden her yıl binlerce hizmetçinin Suudi işverenlerin evlerinden kaçtıkları kaydediliyor.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir