• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Mavi Marmara Saldırısı UCM`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mavi Marmara saldırısı ile ilgili olarak Komor adalarından bir dava başvurusu aldıklarını, konuya ilişkin ön soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Fatou Bensouda, İsrail askerlerinin 9 Müslümanı Şehit ettiği Mavi Marmara gemisinin Komor Adaları bandıralı olduğunu hatırlattı.

Bensouda, yaptığı açıklamada, Komor Adaları`nın İsrail aleyhine yaptığı başvurunun incelemeye alındığını kaydetti.

Bir Afrika ülkesi olan Komor Adaları`nı bir Türkiye hukuk firmasının temsil ettiğini bildiren Savcı Bensouda, yürüteceği ön inceleme sonunda İsrail aleyhinde soruşturma ya da dava açılıp açılmayacağına karar verileceğini belirtti.

Savcı Bensouda ile görüşen Türkiyeli hukuk firması yetkilileri, saldırının vuku bulduğu yerin Mavi Marmara olduğunu, dolayısıyla Komor Adaları topraklarına saldırı düzenlenmiş muamelesi yapılması gerektiğini savundu.

Türkiyeli hukuk firması, daha önce de Mavi Marmara saldırısı mağdurları adına Uluslararası Ceza Mahkemesi`ne başvurmuş, ancak bu girişimleri sonuçsuz kalmıştı.

Komor Adaları Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi ancak İsrail değil.

Birleşmiş Milletler tarafından 2 yıl önce yayınlanan raporda, İsrail`in Mavi Marmara`ya saldırı düzenlemesinin meşru olduğu, ancak aşırı güç kullandığı savunulmuştu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, geçtiğimiz aylarda Türkiye`den özür dilemiş, iki ülke arasında tazminata ilişkin görüşmeler başlatılmıştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir