• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
ÖNDER Genel Başkanı Ceylan: Toplumsal ve sosyolojik dönüşüm öğretmenlerle olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üsküdar Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen programa ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Şentürk, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri ve programda yer alan akademisyenler katıldı.

Programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Eğitimde en çok eleştirilen başlık öğretmenler ve gençlerdir. Hamdolsun bu programda ilana çıktığımızda çok büyük bir teveccüh gördük. Biz sadece imam hatipteki öğretmenlerimize bu projeyi başlatmıştık. Anadolu'nun dört bir yanından diğer okullardaki öğretmenlerimiz de bu yönde talepte bulundular. Programdan uzun soluklu bir akademinin çıkacağına inanıyorum. Öğretmenlerimize bir deniz feneri oldukları için teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizin okullarda aktif olması, gençlerimizin ellerinden tutması, onların gönüllerine dokunmasını istiyoruz. Öğrencileriyle birlikte yol yürüyen hocalarımızın olması için bu çalışmayı yapıyoruz. Toplumsal ve sosyolojik dönüşümün hocalarımızın eliyle olacağını düşünüyoruz." dedi.

"Eğitimin amacını yeniden düşünmeliyiz"

Akademisyenlerle öğretmenleri bir araya getirerek bir fikir paylaşımı platformu oluşturduklarını belirten programın akademik danışmanı İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Şentürk, "Öğrencilerle ilgilenmenin yolunun öğretmenleri desteklemektir. Yapmamız gereken öğretmenleri fikren desteklemektir. Çalışma bu açıdan güzel bir girişim. İnşallah sadece imam hatiplerle sınırlı kalmaz bütün okullara yayılır. ÖNDER lise hocalarıyla üniversite hocaları arasında bir köprü kuruyor ve bu iş birliğinden öğrenciler faydalanacak. Tüm ülkelerde eğitimin görevinin gençlerin ülkeyle aidiyet kurmaları ve gurur duymaları sağlanırken bizde ise gençlerimize cumhuriyetin kuruluşundan beri medeniyetimizden utanç duyma rolü verilmiş ve buna göre müfredat hazırlanmıştı. Bizim yeniden eğitimin amacı üzerine düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"6 bin 500 başvuru aldık"

ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Program Koordinatörü Ramazan Aydın ise, programa çok yüksek bir teveccüh aldıklarını belirterek, "Niçin sadece imam hatipler, niçin sadece üç başlığa başvuruyoruz diyen hocalarımız oldu. 6 bin 500 üzerinde başvuru var. Tüm illerimizden başvurular oldu. Programlar online gerçekleştirilecek. Hepinize tek tek bu hayırlı projede yer aldığınız, öğretmenlerimizin kişisel gelişimine destek olduğunuz için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

25 alanda 29 isim ders verecek

"Hikmetin İzinde" başlığıyla gerçekleştirilecek olan program, 1 Mart 2022 tarihinde başlayacak. Programda 25 ana başlık altında 29 akademisyen kendi alanlarıyla ilgili seminerleri verecek.

Türkiye çapında imam hatip okullarında görev yapan öğretmenlere ve yöneticilere yönelik gerçekleştirilecek olan programa bu okullardan her branştan öğretmen katılabilecek. ÖNDER web sayfası üzerinden formu dolduran öğretmenler programa kayıt yaptırabilecek. Eğitimde öğretmenler en fazla üç konu başlığını tercih edebilecek, her bir başlığın altında ise dört seminer yer alacak. Dört oturuma da katılan öğretmenlere katılım sertifikası verilecek.

Akademide ders verecek olan eğitimcilerin listesi ise şu şekilde açıklandı:

Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Alev Erkilet, Dr. Melike Günyüz, Doç. Dr. Yunus Uğur, Doç. Dr. Ali Osman Kuşakcı, Dr. Necdet Subaşı, Taha Kılınç, Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Dr. Burcu Uysal, Dr. Ebru Morgül, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, Prof. Dr. Ayhan Çitil,  Prof. Dr. Ömer Türker, Doç. Dr. Mehmet Özturan, Prof. Dr. Murtaza Bedir, Prof. Dr. Ömer Karaoğlu, Prof. Dr. Recep Şentürk, Veli Karataş, Dr. Yusuf Kaplan, Dr. Nursem Keskin Aksay. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir