• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
HÜDA PAR`dan Irak Kürdistan Bölgesine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Heyet, temaslarına Komala İslamiya Kürdistan Partisi`nin Duhok il merkezini ziyaretle başladı. HÜDA PAR heyetini, partinin İl başkanı Abdulbari Bıradost ve yönetim kurulu karşıladı. Sıcak bir ortamda çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunan HÜDA PAR yetkilileri, burada temaslarını tamamladıktan sonra Komala`nın yetkilileriyle birlikte Partinin Genel merkezini ziyaret etmek için Süleymaniye iline geçti.
 
HÜDA PAR heyeti, Süleymaniye`de bulunan Komala Partisi`nin genel merkezinde Partinin Yüksek Şura Üyesi Şeyh Muhammed Berzenci başkanlığında yüksek şura üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.
 
Burada ziyaretlerinin amacı hakkında heyete bilgi veren Genel Başkan M. Hüseyin Yılmaz, yeni kurulan bir parti olarak, komşu ve akraba oldukları Kürdistan Bölgesindeki partileri ziyaret edip tanışmak istediklerini ve sorunların çözümü için bilgi alışverişinde bulunmanın önemini belirterek, partiler arasında bu tür diyalogların olması gerektiğini belirtti.
 
Şeyh Mahmud Berzenci ise, HÜDA PAR Heyetinin kendilerine yapmış olduklar bu ziyareti çok anlamlı bulduklarını ifade ederek karşılıklı olarak birçok konuda istifadenin mümkün olabileceğine inançlarının tam olduğunu belirtti. Berzenci, HÜDA PAR`la hedef ve amaçlarının benzer olması hasebiyle hem bölgemizde ve hem de İslam coğrafyasında huzur ve barışın tesisi için inşallah beraber hareket edeceklerini söyledi.
 
Birçok konunda bilgi alışverişinde bulunan HÜDA PAR heyeti görüşmeden sonra Komala İslamiya Kürdistan Âlimler Birliği`ni ziyaret etmek için buradan ayrıldı.
 
Komala İslamiya Kürdistanın Âlimler Birliğini ziyaret
 
Âlimler Birliği`ni ziyaret eden HÜDA PAR heyetini Âlimler Birliği Başkanı Molla Mahmudi Azadi başkanlığında kalabalık bir heyet karşıladı. HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmeleriyle şerefyab olduklarını belirten Molla Mahmud, HÜDA PAR`ın taşıdığı misyonu önemsediklerini, başarılı olmasını temenni ettiklerini söyledi.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz ise, partilerinin toplumsal barışa ve huzura vermiş oldukları öneme binaen Âlimler Birliği`ni ziyaret ettiklerini belirterek, Âlimlerin toplumun ıslahında büyük bir faktör olduğunu şayet asli sorumluluklarını yerine getirirlerse inşallah toplumun ıslahı ve huzurunun da sağlanacağını söyledi. Yılmaz, bir toplumda âlim yoksa o toplumun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacağını dile getirerek bunun için toplumun içinden âlim ve aydınların çıkması gerektiğini beyan etti.
 
Bir saat süren ziyaret karşılıklı bilgi alışverişiyle sona erdi.  (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir