• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Yüksekova`da İşyeri Hırsızlığı Can Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Yüksekova`da son dönümde artan hırsızlık vakaları dur durak bilmiyor. Olay ve kepenk kapattırma eylemleri yüzünden esnafın iflas eşiğine geldiği Yüksekova`da hırsızlık vakaları da artıyor.

Dün gece saat 23.00 sıralarına kadar da işyerini çalıştıran bir esnaf sabah marketini açtığında karşılaştığı manzara içler acısıydı. İş yerinin arka duvarını delen hırsızlar bir kişinin rahat geçebileceği bir aralığı açarak değeri 3 bine yakın kontör ile masanın çekmecesindeki parayı alarak kayıplara karıştılar.


Arka Duvarı Delerek İçeri Girdiler

Marketinin defalardır soyulduğunu belirten işyeri sahibi C.Ö ``Bu hırsızlık vakaları bizde çalışma azmi bırakmadı. Artık işimize severek yapamaz hale geldik. Bugüne kadar defalarca marketim soyuldu ama zanlılar hala ortalıkta kol geziyor. Bu durum sadece benim için değil tüm Yüksekova esnafı için geçerli. Dün gece saat 23.00 sıralarına kadar da işyerim açıktı. Sabah dükkânı açtığımda hırsızların arka duvarı delerek içeri girdiklerini ve kasada bulanan kontör ile parayı aldıklarını fark ettim.`` dedi.

Olayı emniyete bildirdiğini, fakat sabah saatlerinde 2 uzman çavuşa yönelik yapılan silahlı saldırı yüzünden polislerin ``arkadaşlarımız şuan olayla ilgileniyor, sizin işyerine gelme fırsatı olmaz`` denilerek kendisine yardım edilmediğini belirtti.

``Çalışma Azmimiz Kalmadı``
Bugüne kadar birçok defa işyerinin soyulduğunu belirten C.Ö ``İnanın artık çalışma azmimiz kalmadı. Toparlanıyoruz derken her defasında yeni bir hırsızlık vakasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bundan önce yaşanan hırsızlık vakalarında da emniyete haber vermemize rağmen ne zanlılar yakalandı ne de bu yönde bir çalışma yürütüldü.

Hırsızlık Organizeli Yapılıyor
Yüksekova`da hırsızlık vakalarının sık yaşandığını belirten C.Ö ``Bu gibi vakalar özellikle olay zamanlarında daha bir oluyor. Hızsızlık sanki bir sektör olmuş ki burada; yapılan tüm hırsızlık vakaları organize bir şekilde yürütülüyor. Yüksekova`da bunca hırsızlık olayının yaşanmasına rağmen faillerin yakalanmaması birleri daha da tedirgin ediyor.`` dedi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24044.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24045.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24043.jpg

Saim Yüksek - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir