• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...
`Silah Bırakma Mümkün Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"Süreci Abdullah Öcalan Başlattı"
PKK`nın silahlı unsurlarının Türkiye sınırlarının dışına çekilme sürecindeki sorumlusu olan Fehman Hüseyin, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a atıfla “Bu süreci Önderliğimiz başlattı." dedi.
 
"Güvenlik Görevlileri Sinirlilik Yaratıyor"
Fehman Hüseyin, PKK`lıların sınır dışına çıkma sürecinde güvenlik birimlerinin bölgede görev yapmasının kendi taraflarında “sinirlilik” yarattığını belirtti. Fehman Hüseyin, PKK`nın rahatsız olduğu 4 maddeyi şöyle sıraladı:
 
(1)Dağların tepelerinde keşif uçağı Heron’ların dolaşması…
(2)Sayıları arttırılan korucular…
(3)Hızlandırılan yeni karakol inşaatları…
(4)Bölgede askeri sevkiyatın ve faaliyetin gözle görülür şekilde artmış olması…
 
"Savaştan Yorulmadık Öcalan Siyasal Hamleye Karar Verdi"
Savaştan yorulmadıklarına vurgu yapan Fehman Hüseyin, "Hem bizim durumumuz, hem de bölgesel koşullar bizim mücadelemizi çok daha ileriye götürmeye uygundur. Önderliğimiz siyasal hamleye karar verdi." dedi.
 
"PKK İçin `Silah Bırakma` Mümkün Değil"
Yarın ‘Bu da yetmez, silah bırakın’ derler. Bu olursa, bu tam bir dayatma olur. Teslimiyet dayatmasıdır bu. En zor koşullarda bile teslimiyeti kabullenmek PKK için mümkün değildir. Bu konuda Murat Karayılan’ın 25 Nisan’daki basın açıklamasında söylediği altı nokta çok önemlidir. Bakın, Kürt sorunu çözülmezse, PKK bu davayı yarın bıraksa bile PKK’den 10 kat daha radikal, fanatik örgütler çıkar ortaya.
 
"Silahı Bir Kenara Koyuyoruz Silah Bırakmadık"
Hasan Cemal`in notlarına göre, "Yarın sıra silahların bırakılmasına mı geliyor” sorusuna ise Fehman Hüseyin, gülerek cevap verdi: “Biz şimdi bugün silahı bir kenara koyuyoruz. (Gülüyor) Bu silahı bırakma anlamında değildir.”
 
Fehman Hüseyin Türkiye`den `Kuzey` Olarak Bahsetti
Hasan Cemal`in "PKK askeri gücünün Türkiye sorumlusu ya da Kürtlerin değişiyle Kuzey Kürdistan komutanı" olarak nitelendirdiği Fehman Hüseyin`in konuşmasında Türkiye`den bahsederken `Kuzey` vurgusuyla konuşması dikkat çekti. Fehman Hüseyin, ilgili açıklamalarında "Kadrolarımızı ikna etmekte zorlandık, zorlanıyoruz biraz. Kuzey’deki (Türkiye’deki) güçlerimizi çekilmeye ikna etmek kolay olmadı." ve "Onlarca gerilla Kuzey’den Güney’e hareket halinde." cümlelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir