• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
HÜDA PAR Heyeti Reyhanlı`y​a Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY – Reyhanlı ilçesinde yaşanan çifte bombalı saldırı sonrası bölgeye giden HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) heyeti bir takım incelemelerde bulunarak halktan ve yetkililerden bilgi aldı.
 
Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan, Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Nihat Yetkin ve Hatay İl Başkanı Ömer Cengiz Özkan’dan oluşan HÜDA PAR heyeti 51 insanın hayatını kaybettiği ve pek çok kişinin yaralandığı saldırının yaşandığı Hatay`ın Reyhanlı İlçesinde incelemelerde bulundu.
 
Heyet patlamanın olduğu iki ayrı yerde incelemeler yaptı ve halkla görüştü. Patlamada işyerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunan heyet, vatandaşlardan olaya ilişkin bilgi aldı.
 
HÜDA PAR heyetine bölgeye gelen yetkililerin sadece buradaki yetkilileri ve tanıdıklarını ziyaret edip gittiklerinden yakınan Reyhanlı halkı, halen tedirgin olduklarını belirtti.
 
Reyhanlı`da bulunan Suriyelilerin korkudan dolayı evlerinden çıkamadığı ve yiyecek bir şeyler almak için evlerine gizlice girip çıktıkları bilgisini halktan alan heyet, patlamada yaralanan 19 yaşındaki Salih Bakkal`ı evinde ziyaret etti.
 
Halen vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçalarının olduğu Bakkal`a geçmiş olsun dileklerinde bulunan heyet, daha sonra Reyhanlı Kaymakamı ile görüşmek için Kaymakamlık Binası’na geçti.
 
Yetkili kimsenin olmamasından dolayı görüşme yapamayan heyet, buradan Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne geçti. Hastane Başhekimi İmadeddin Alpay Özkaya ile görüşen HÜDA PAR heyeti, Özkaya’dan yaralıların durumu ile ilgili bilgi aldı.
 
Reyhanlı Devlet Hastanesi`ndeki 55 yaralının taburcu edildiği bilgisini alan heyet, 14.30 sıralarında Reyhanlı ilçesinden ayrıldı. (Şefik Mert – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir