• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
Tarsus`ta kefenli Reyhanlı protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus’ta, Demokratik Kent Meclisi tarafından Yarenlik Alanı’nda yapılan eylemde 6 genç, üzerlerini beyaz çarşafla örterek, Reyhanlı`daki saldırılara tepki gösterdiler.
 
Yarenlik Alanı Çeşme önünde yapılan protesto gösterisinde grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Tarsus Şube Kadın Sekreteri Nurten Özkul, Hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, "Uzun süredir ABD`nin bölgede hakimiyetini kurmasına endekslenmiş politikasıyla birleşen AK Parti iktidarının dış politikası, bölgede çatışmayı ve huzursuzluğu körüklemekteydi. Reyhanlı`daki katliam gibi saldırı, bu iflas etmiş politikanın geldiği noktayı göstermektedir" dedi.
 
Özkul, “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘dışarıdaki kaosun içeri taşınmasına yol açanlardan hesap sorulacağını’ söyledi. Peki, dışarıdaki kaosta sorumluluk kime ait? Türkiye neden Suriye’de çatışma ve kaos yaratılmasında taraf oldu? Suriye’de yaşanan çatışma, ülkemiz topraklarına taşınmıştır. AKP’nin yürüttüğü politika bunu kaçınılmaz kılmıştır. AKP`nin bölgeyi savaşa sürükleyen politikaları nedeniyle daha önce de yine Hatay’da Cilvegözü Sınır Kapısında patlama yaşanmış ve 4’ü Türkiyeli 14 kişi hayatını kaybetmişti” dedi.
 
Yapılan protesto gösterisi atılan sloganlardan sonra olaysız bir şekilde sona erdi. (A.Hakim Kurt - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir