• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Batman’da Kudüs etkinliğine bayanlardan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da bir düğün salonunda “Kudüs Davası Ümmetin Özgürlük Davasıdır” temasıyla düzenlenen programa, yoğun bir katılımın olduğu görüldü.

 

Sunuculuğunu Zehra Özer’in yaptığı program, Esra Gümüş’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Kudüs Davası Uzmanı Mısırlı Dr. Emel Halife, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kudüs’ün önemine dikkat çeken Halife, yaklaşık bir asırdır siyonistlerin işgali altında olan Kudüs’e Müslümanların sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kudüs’ün Müslümanlara bırakılan bir emanet, Müslümanların ortak davası olduğunu vurgulayan Halife, siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı yıkmak istediklerine dikkat çekti.

Kudüs konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, çocuk ilahi grubu ilahilerini seslendirdi.

Kübra Tunç’un okuduğu şiir dinletisinin ardından Peygamber Sevdalılarından Levise Cihan, bir konuşma gerçekleştirdi.

“Gönlümüzde kanayan yara, sessiz çığlığımız, yetim toprağımızdır Kudüs”

Kudüs’ün, Müslümanların izzeti, şerefi, namusu, sevdası olduğunu vurgulayan Cihan, “Gözümüzde dinmeyen yaş, gönlümüzde kanayan yara, sessiz çığlığımız, yetim toprağımızdır Kudüs. Adanmışlığın adı, İslam’ın davasıdır Kudüs. Genelde tüm insanlığın, özelde biz İslam ümmetinin değerlisi ve kıymetlisidir Kudüs. İlk kıblemiz, yeryüzünde mescidi haramdan sonra inşa edilmiş ikinci mabedimizdir. Allah’ın dokunulmaz kıldığı üç haremden biridir Kudüs. Bugün ümmeti Muhammedî topyekûn ilgilendiren ve bize emanet olarak bırakılan kutsal topraklarımız terörist israil tarafından yıllardır işgal altındadır.” dedi.

Konuşmaların ardından program yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir