• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'dan Belediyelere ucuz konut yapın çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ekonomik krizden dolayı barınma sorunu yaşayan dar gelirli ailelerin, konut sorununu çözmek amacıyla belediyelerin çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Özaslan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin hazine arazileri üzerine uygun fiyata konut yaparak halkın hizmetine sunması gerektiğini belirtti.

Özaslan, "Şanlıurfa'daki konut fiyatlarının yüksekliği ve beraberinde getirdiği aşırı kira artışları halkı mağdur ederek,  işin içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Halkımız geçim derdi ile uğraşırken bu yüksek fiyatlar karşısında ne ev sahibi olabiliyor ve ne de uygun fiyata kiralık konut bulabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Rant devşirmeye çalışanlara da fırsat verilmemelidir"

HÜDA PAR olarak çözüm önerilerini sunan Özaslan, "HÜDA PAR olarak şehrimizdeki bu soruna karşı çözüm önerimiz şudur; Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, hazine arazileri üzerine uygun fiyata konut yaparak halkın hizmetine sunmalıdırlar. Arsa bedeli olmayacağı için belediyeler geri kalan tüm giderleri maliyet fiyatı üzerinden hesaplayarak kârsız bir şekilde ya da sembolik bir kâr oranı ile konut fiyatlarına yansıtmalıdırlar. Tabi bu konutlar gerçek sahiplerine ulaştırılmalı ve bundan rant devşirmeye çalışanlara da fırsat verilmemelidir. Şanlıurfa halkı böyle bir girişimi umutla beklemektedir." dedi.

"Yeni imar alanlarındaki bu eksiklikler hızlı bir şekilde giderilmelidir"

Tarım arazilerinin imar alanına çevirmenin memleketin geleceğine vurulan en büyük darbe olduğunu belirten Özaslan, "Ayrıca yeni imar alanlarındaki altyapı yetersizliği, yeni konut üretiminin önündeki en büyük engeldir. Müteahhitler bu durumdan çok şikâyetçidirler. Yol, su, kanalizasyon vb. eksikliklerin olduğu bir yerde konut üretimi beklenemez. Yeni imar alanlarındaki bu eksiklikler hızlı bir şekilde giderilmelidir. Bu eksiklikler giderildikten sonra eğer ihtiyaç var ise yeni imar alanları açılmalıdır. Tabi tarım arazilerine imar verilmemelidir. Tarım arazilerine alternatif yerler olduğu müddetçe tarım arazilerini imar alanına çevirmek memleketin geleceğine vurulan en büyük darbedir." diye konuştu.

Özaslan, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı;

"Şanlıurfa'daki nüfus artışı göz önünde bulundurularak dar gelirli vatandaşlarımız başta olmak üzere uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen herkesin umutla beklediği bu proje bir an önce hayata geçirilmelidir. Üretim ne kadar çok artar ise o oranda istihdam da artacak ve Şanlıurfa'nın ekonomisine de katkı sunacaktır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir