• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
HAMAS ve İslami Cihad liderleri bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki bir heyet Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad En-Nehhale'yi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ziyaret etti.

Yapılan ziyarete Hamas Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi üyesi Usame Hamdan, hareket liderinin iletişim danışmanı Tahir En-Nunu ve hareketin Lübnan temsilcisi Ahmed Abdülhadi de yer aldı. 

Liderler arasında yapılan görüşmede, Filistin'deki son durum ve özellikle de işgal zindanlarındaki esirlerin sürdürdüğü onurlu mücadelesinin ele alındığı, esirlerin atmış olduğu adımlara tam destek verdiklerini ve genel bir durum değerlendirmesi yapıldığı belirtildi.

Görüşmeye katılan liderler, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'teki işgal projeleriyle işgalin devam etmesine ve Gazze'deki kuşatmaya devam etmesine müsamaha gösterilmeyeceğini ve kuşatmalara karşı sessiz kalınamayacağına dikkat çektiler.

Görüşmeciler Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde haklarına sahip çıkmak için direnen halkın mücadelesini de desteklediklerini ve onların işgal mahkemesini kararını dondurmaya zorlayabilen kararlı duruşlarını tebrik ettiklerini dile getirdiler.

Toplantıda ayrıca bazı Arap ülkelerindeki sözde normalleşme adımlarını ve ülke liderlerinin orada kabul edilmesi kınanırken, sözde normalleşme adımları atan ülkelere bu adımları geri almaya ve işgalciler ile normalleşmeyi reddeden halklarının seslerini dikkate almaları için çağrıda bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir